Ο «σεισμός» του Βελγίου δονεί όλη την Ευρώπη

Ο «σεισμός» του Βελγίου δονεί όλη την Ευρώπη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έναν «πραγματικό, κοινωνικό σεισμό που πλήττει το Βέλγιο» έκανε λόγο χθες η αρμόδια επίτροπος για θέματα Απασχόλησης Αννα Διαμαντοπούλου, σε ανακοίνωσή της μετά την κατάθεση του ισολογισμού της SABENA. Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι οι δονήσεις γίνονται αισθητές σε όλη την επικράτεια και των 15 κρατών-μελών, υποδεικνύοντας ως αναγκαίο μέτρο τον επαναπροσανατολισμό των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τη γενικότερη κινητοποίηση των χρηματοοικονομικών εργαλείων από τα κράτη-μέλη.

Οι επιπτώσεις της κρίσης, η λήψη μέτρων για τη διαχείρισή της και η ανταλλαγή εμπειρίας από τις καλές πρακτικές θα αποτελέσουν το αντικείμενο ευρωπαϊκής διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπων των «15» και των κοινωνικών εταίρων.

Τη σχετική δέσμευση ανέλαβε η επίτροπος στη σύσκεψη που είχε χθες με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών τριτοβάθμιων οργανώσεων από τον τομέα των αερομεταφορών.

«Μπροστά σε μία τόσο επαχθή κοινωνική κρίση που έρχεται να προστεθεί στους απολογισμούς απώλειας θέσεων εργασίας και ιδιαίτερα στον κλάδο των αερομεταφορών, με απώλειες που φτάνουν τις 25.000, όλοι οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί οργανισμοί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να διαχειρίζονται και να υιοθετούν λύσεις», επισήμανε η κ. Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει νομική δυνατότητα να αποτραπούν οι απολύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή