Συντονιστικό Κέντρο στις Βρυξέλλες από τον Πουλιάδη

Συντονιστικό Κέντρο στις Βρυξέλλες από τον Πουλιάδη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου στις Βρυξέλλες προχώρησε ο Ομιλος Πουλιάδη. Η διοίκηση της «Πουλιάδης & Συνεργάτες» ανακοίνωσε ότι στόχος της κίνησης είναι η ενίσχυση, αλλά και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων του ομίλου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης, οι βασικοί στόχοι του συντονιστικού κέντρου περιλαμβάνουν τη διάχυση των προϊόντων λογισμικού των εταιρειών του ομίλου στη Δυτική Ευρώπη, τη συμμετοχή σε ερευνητικά έργα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς της Ενωσης και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στις Βρυξέλλες δραστηριοποιούνται ήδη οι εταιρείες Q&R (μέσω της θυγατρικής της Q&R International) και Ευρωσύμβουλοι.

Οι συγκεκριμένες διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν ώς το τέλος του έτους -οπότε οι δύο εταιρείες θα παρουσιάσουν ενοποιημένο ισολογισμό για τη χρήση του 2001- ή το αργότερο στις αρχές του προσεχούς έτους. Η διεθνής παρουσία αποτελεί ένα από τα ισχυρά όπλα του Ομίλου Πουλιάδη.

Στη βελτίωση της σύνθεσης της κερδοφορίας της τράπεζας συνέβαλε ιδιαίτερα η κατά 36,7% αύξηση των καθαρών επιτοκιακών εσόδων, τα οποία διαμορφώθηκαν το 9μηνο του 2001 σε 232,7 δισ. δρχ. έναντι 170,2 δισ. δρχ. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο της τράπεζας αυξήθηκε στο 9μηνο σε 2,28% έναντι 1,76% του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι. Η ενίσχυση της οργανικής κερδοφορίας οφείλεται στην περαιτέρω επέκταση της τράπεζας στο retail banking και στη στρατηγική που ακολουθείται στον τομέα της χορηγητικής δραστηριότητας, βάση της οποίας αποτελεί η ευρύτερη διασπορά κινδύνου, η μεγαλύτερη ρευστότητα και η αναβάθμιση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή