Αδεια κινητής των Σκοπίων σε ΟΤΕ

Αδεια κινητής των Σκοπίων σε ΟΤΕ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 25 εκατ. δολάρια κατακυρώθηκε χθες στον ΟΤΕ η δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας που δημοπράτησε η κυβέρνηση των Σκοπίων και ο Οργανισμός ετοιμάζεται τώρα για νέες επενδύσεις ύψους 100 εκατ. δολαρίων για το κτίσιμο του δικτύου και της εταιρείας, αλλά και για νέα «εξαγωγή» των προμηθευτών του. Η προσφορά του ΟΤΕ κατετέθη στις 24/8 και κατετάγη δεύτερη, αφού η σκοπιανή Link προσέφερε 80 εκατ. δολάρια, ωστόσο, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ετσι ήρθε η ώρα του ΟΤΕ, ο οποίος κατέθεσε εγγυητική επιστολή ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων και χθες ανακηρύχθηκε πλειοδότης. Σύμβουλοι του ΟΤΕ ήταν η ΑΒΝ AMRO ΒΑΝΚ.

Πάντως, αδιευκρίνιστο παραμένει το αν η κυβέρνηση των Σκοπίων δεσμεύθηκε και εγγράφως να μη δημοπρατήσει και τρίτη άδεια κινητής. Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο του ΟΤΕ για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στα Σκόπια, έχει επιλεγεί η χρηματοδότηση των επενδύσεων από τους προμηθευτές (Vendor financing) για το 50% του εξοπλισμού, με επιτόκιο 9%, περίοδο χάριτος ενός χρόνου και αποπληρωμή σε τρία χρόνια (έξι εξαμηνιαίες δόσεις).

Το Δ.Σ. του ΟΤΕ κατά πλειοψηφία ενέκρινε την επένδυση στα Σκόπια, ενώ σημαντικές αντιρρήσεις εγέρθηκαν για τη χρησιμοποίηση ενδιάμεσου επενδυτικού σχήματος, στο οποίο θα περιέλθει η διαχείριση της επένδυσης αυτής. Ακόμη πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν και με τι ποσοστό θα μετάσχει στη νέα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, η Εθνική Τράπεζα διά της Stopanska Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή