Θετική έκθεση για Εθνική Τράπεζα από την HSBC

Θετική έκθεση για Εθνική Τράπεζα από την HSBC

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα θετική έκθεση για την Εθνική Τράπεζα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το εννεάμηνο, προχώρησε χθες ο βρετανικός τραπεζικός Ομιλος HSBC, ενώ αντίθετα η UBS Warburg τηρεί πιο συντηρητική στάση.

Η HSBC αναθεωρεί τη σύσταση για τη μετοχή της Εθνικής σε «αύξηση» θέσεων(add) από «μείωση» (reduce), ενώ η τιμή-στόχος τίθεται στα 35 ευρώ. Οι ευνοϊκές εκτιμήσεις στηρίζονται στην αύξηση των εσόδων του Ομίλου κατά 16% (εξαιρουμένων των χρηματιστηριακών συναλλαγών) που χαρακτηρίζονται από τον αναλυτή της HSBC κ. Ζαν-Πιερ Λαμπέρ ως «υγιή». Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η αύξηση των εσόδων από προμήθειες κατά 54% έναντι του προηγούμενου τριμήνου σημαίνει ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει». Ο πολλαπλασιαστής κερδών (Ρ/Ε τιμή προς κέρδη ανά μετοχή) 11,4 χωρίς προσαρμογή και 11,9 με προσαρμογή (δηλαδή με την εξαίρεση των κερδών από τη διαπραγμάτευση ομολόγων) για το σύνολο του έτους «ευθυγραμμίζεται με το Ρ/Ε του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου στο 11,3».

Η UBS Warburg αφήνει αμετάβλητες τις προβλέψεις για τα κέρδη της Εθνικής και κατά συνέπεια παραμένει ίδια η τιμή-στόχος για τη μετοχή στα 27,4 ευρώ και η σύσταση για «διακράτηση» (hold). «Σχεδιάζουμε να αναθεωρήσουμε τις προβλέψεις μας όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τη συγχώνευση με την Alpha», επιφυλάσσονται οι αναλυτές του διεθνούς οίκου Δημήτρης Σπανοδήμος και Στέργιος Σουγιούτζογλου.

Σε άλλη έκθεση η HSBC υποβαθμίζει τη σύσταση για την Εμπορική Τράπεζα σε «μείωση»από «αύξηση» θέσεων, ενώ δίνει τιμή-στόχο τα 37 ευρώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. «Τα έσοδα της Εμπορικής εξαιρουμένων των εσόδων από ομόλογα και άλλες συναλλαγές σε τίτλους ήταν επίπεδα σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2000, μια απογοητευτική απόδοση στο ελληνικό πλαίσιο», γράφει ο κ. Ζαν-Πιερ Λαμπέρ.

Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου χρεογράφων που κατέχει το ΧΑΑ αποτιμάται στις 30 Σεπτεμβρίου 2001 σε 32,14 δισ. δρχ. έναντι 36 δισ. δρχ. που ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή