Στα 13 δισ. οι πωλήσεις 9μήνου της «Μουζάκης»

Στα 13 δισ. οι πωλήσεις 9μήνου της «Μουζάκης»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανοδικούς ρυθμούς της τάξης του 23% κινούνται οι πωλήσεις της κλωστοβιομηχανίας «Ελ. Μουζάκης Α.Ε.» το τρέχον έτος, αύξηση που αντικατοπτρίζει διεύρυνση του μεριδίου στο εξωτερικό και παράλληλα, καλύτερη διαχείριση των δικτύων διανομής στην εσωτερική αγορά.

Η άνοδος του εξαμήνου συνεχίστηκε και στο εννεάμηνο της χρήσης, όπου αναμένονται πωλήσεις σε επίπεδα άνω των 13 δισ. δρχ. έναντι των 10,66 δισ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, η πορεία του έτους υπολογίζεται με αύξηση πωλήσεων κατά 23%-24% περίπου έναντι των 15,65 δισ. δρχ. του 2000. Ωστόσο, η κερδοφορία αναμένεται ότι θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, αφού επηρεάζεται από τις αρνητικές συνθήκες στον τομέα του βάμβακος. Σε επίπεδο ομίλου, η θυγατρική Εκκοκκιστήρια Σερρών κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της περσινής περιόδου και έκλεισε τελικά τη χρήση της τον Ιούνιο με κέρδη 180 εκ. δρχ. περίπου (από αρχικά εκτιμ’vμενες ζημίες) έναντι 1 δισ. δρχ. της προηγούμενης χρήσης.

Ο τομέας της ένδυσης συγκεντρώνεται και αναπτύσσει συνέργeιες μεταξύ των θυγατρικών. Η Macoplex, αφού ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά του 65%, αναλαμβάνει την παραγωγή παιδικών ενδυμάτων για λογαριασμό της Robert Matra, η οποία αναδεικνύεται στον βασικό διανομέα με δίκτυο μεγάλο αριθμό καταστημάτων εσωρούχων και ενδυμάτων ανά την Ελλάδα. Ο τζίρος της Macoplex με τις νέες δραστηριότητες αναμένεται να πλησιάσει το 1 δισ. δρχ. φέτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή