Συνάντηση Χριστοδουλάκη με ΟΤΟΕ για Ασφαλιστικό και εργασιακά

Συνάντηση Χριστοδουλάκη με ΟΤΟΕ για Ασφαλιστικό και εργασιακά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού καθεστώτος των τραπεζοϋπαλλήλων θα συζητηθεί παράλληλα με τη διαδικασία αναμόρφωσης του γενικού ασφαλιστικού. Την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας να εξευρεθούν λύσεις στο θέμα που απασχολεί τον κλάδο ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΤΟΕ.

Ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί στο θέμα που του ετέθη από τους συνδικαλιστές σχετικά με τον ρόλο του Δημοσίου στη νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση της ΕΤΕ με την ALPHA ΒΑΝΚ. Πάντως, στον νέο όμιλο το Δημόσιο θα έχει την πλειοψηφία μέσω του μετοχικού κεφαλαίου που έχουν στην κατοχή τους τα ταμεία (περίπου 18%), όταν το 82,75% είναι στη διασπορά. Ο κ. Χριστοδουλάκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει κι ως προς την πρόταση που του έχει υποβάλει η ΟΤΟΕ, για την υιοθέτηση επιπλέον ρυθμίσεων για την προστασία της απασχόλησης σε συνθήκες εξαγορών και συγχωνεύσεων. Η ΟΤΟΕ ζητεί να υποχρεωθούν οι αγοραστές στην υποβολή «κοινωνικού σχεδίου» το οποίο θα θέτουν υπόψη των ενδιαφερομένων.

Με το «κοινωνικό σχέδιο» ο αγοραστής οφείλει, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, να δηλώνει τις προθέσεις του και να δεσμεύεται για την απασχόληση, τον τρόπο απορρόφησης του πλεονάζοντος προσωπικού και τις ευκαιρίες καριέρας στην ενιαία επιχείρηση.

Ταυτοχρόνως οι συνδικαλιστές ζητούν να προβλέπεται «ρήτρα μη χειροτέρευσης στα υφιστάμενα δικαιώματα του προσωπικού» και ιδιαίτερα στη φύση και τον τρόπο καταγγελίας των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Τα έσοδα από φόρους έχουν μειωθεί σημαντικά, και οι δραστηριότητες στη Γουόλ Στριτ είναι υποτονικές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος ανέρχεται στο 10%, αφήνοντας περιορισμένα περιθώρια επιλογής για τη νέα διοίκηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή