«Καμπανάκι» από Βερελή για το μέλλον της Ολυμπιακής

«Καμπανάκι» από Βερελή για το μέλλον της Ολυμπιακής

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τραγωδία για την Ολυμπιακή Αεροπορία και σε φιάσκο για την κυβέρνηση τείνει να εξελιχθεί ο διαγωνισμός πώλησης του ομίλου της Ο.Α. για τον οποίον χθες ο υπουργός Μεταφορών Χ. Βερελής μετέδωσε κλίμα απογοήτευσης, αφήνοντας συνάμα ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο ακόμα και για «αιφνίδιο θάνατο» της εταιρείας.

Χθες ο κ. Βερελής, προσχωρώντας στην άποψη Χριστοδουλάκη, υποστήριξε ότι τα δύο σχήματα που διεκδικούν την Ο.Α. (ΑΧΟΝ και IAS) πρέπει να ενδυναμωθούν με την είσοδο και άλλων ισχυρών επιχειρηματιών σ’ αυτή, ενώ εξέπεμψε SOS, γνωστοποιώντας ότι το ταμειακό άνοιγμα της εταιρείας μπορεί να ξεπερνά και τα 25 δισ.

Πάντως, η εισήγηση της συμβούλου CSFB αναμένεται την προσεχή εβδομάδα για την υπογραφή προσυμφώνου με την ΑΧΟΝ ή για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΙΑS.

Σε ερώτημα της «K» σχετικά με το αν δικαιολογείται ο προτιμητέος μνηστήρ να οφείλει στην Ο.Α. μισό δισ. δρχ. από την παροχή υπηρεσιών ground handling, ο κ. Βερελής επιβεβαίωσε το χρέος, είπε ότι πρέπει τάχιστα να τακτοποιηθεί και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδοθούν ευθύνες για τη διακριτική μεταχείριση. Για το θέμα του χρέους της ΑΧΟΝ προς την Ο.Α. υπεύθυνοι φέρονται οι κ. Αραβανής και Σιάμος (εκ των αρμοδιοτήτων τους), ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περίεργο κρούσμα. Πηγές από την Ο.Α. μεταδίδουν ότι έφθασαν στο σημείο να διαθέτουν στους επιβάτες της εταιρείας γεύματα με σκεύη φέροντα το λογότυπο της ΑΧΟΝ και στη συνέχεια να επικαλούνται λάθη του Catering, αφού διατυπώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες. Ετερο αξιοπερίεργο προέκυψε χθες από απάντηση του κ. Βερελή, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει ο ίδιος διαβάσει τις προσφορές των υποψηφίων, αρκούμενος στην έκθεση της συμβούλου…

Τα έσοδα από φόρους έχουν μειωθεί σημαντικά, και οι δραστηριότητες στη Γουόλ Στριτ είναι υποτονικές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος ανέρχεται στο 10%, αφήνοντας περιορισμένα περιθώρια επιλογής για τη νέα διοίκηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή