Δωρεά εξοπλισμού από τη Sun Microsystems

Δωρεά εξοπλισμού από τη Sun Microsystems

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Sun Microsystems ανακοίνωσε σήμερα τη δωρεά εξοπλισμού για την ανάπτυξη συστήματος σχεδιασμού ενεργειών με διασύνδεση Java στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η δωρεά αυτή αποτελεί μέρος του ACADEMIC EQUIPMENT GRANT (AEG), ενός από τα προγράμματα που έχει αναπτύξει η εταιρεία για την υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Μέσω του προγράμματος αυτού, που υλοποιείται στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2001, η Sun Microsystems δωρίζει σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, που επιλέγεται κατόπιν υποβολής προτάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τον απαραίτητο εξοπλισμό εργαστηρίου για την υλοποίηση ερευνητικών έργων.

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2001-2002, η Sun Microsystems παραχώρησε στο τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έναν διακομιστή SUN Enterprise 450, τέσσερις επεξεργαστές SUN UltraSPARC ΙΙ, των 400 MHz, με 2GB κύριας μνήμης, μαζί με έξι μικρότερης δυναμικότητας συστήματα, για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχεδιασμού και χρονοπρογραμματισμού. Το σύστημα που αναπτύχθηκε με βάση τη γλώσσα προγραμματισμού C++, υποστηρίζει παράλληλη εκτέλεση σε πολλούς επεξεργαστές, και διαθέτει φιλική διασύνδεση χρήστη, η οποία αναπτύχθηκε με γλώσσα προγραμματισμού Java, με σκοπό τη δυνατότητα απομακρυσμένης χρήσης του μέσω Internet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή