Θέμα χρόνου η συμφωνία για το προσωπικό του Hilton

Θέμα χρόνου η συμφωνία για το προσωπικό του Hilton

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα πρόθυρα της τελικής συμφωνίας με την Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων βρίσκεται η διοίκηση του ξενοδοχείου Hilton αναφορικά με την τύχη του προσωπικού κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης της μονάδας. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί επισήμως εντός της τρέχουσας εβδομάδος και προβλέπει υψηλό ποσοστό αποδοχών για το προσωπικό που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών προς τα ταμεία αλλά και ειδικό προσυνταξιοδοτικό για το προσωπικό που βρίσκεται μέχρι τέσσερα χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.

Διαπραγματεύσεις

Υστερα από τις διαπραγματεύσεις διοίκησης και Ομοσπονδίας και τη διαμεσολάβηση του υφυπουργού Εργασίας Λευτέρη Τζιόλα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι αποδοχές του προσωπικού που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα να ανέλθουν στο 75% όσων εισέπρατταν ως μισθό. Η επιχείρηση δεσμεύεται να επαναπροσλάβει το προσωπικό, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του Hilton η συνολική απασχόληση στη μονάδα θα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με τον σημερινό αριθμό εργαζομένων, όταν το ξενοδοχείο επαναλειτουργήσει με πλήρη δυναμικότητα.

Παράλληλα, θα υιοθετηθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με «πριμ» προς το προσωπικό τη χορήγηση 20% επιπλέον των σημερινών τους αποδοχών, ενώ το Hilton θα καταβάλει το σύνολο των εισφορών προς τα ταμεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εκτιμά ότι ευνοϊκή θα είναι η εξέλιξη και στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ διοίκησης και προσωπικού της «Μεγάλης Βρεταννίας», η οποία θα αναστείλει, επίσης, τη λειτουργία της προκειμένου να προχωρήσει σε ανακαίνιση. Εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες, ενώ οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτιμούν ότι η επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων στις δύο αυτές μονάδες (Hilton και «Μεγ. Βρεταννία») θα αποτελέσει πρόκριμα για την επίτευξη αντίστοιχων συμφωνιών και για τα ξενοδοχεία President και Ηλέκτρα.

Παράλληλα, με τις διαπραγματεύσεις στον χώρο των ξενοδοχείων, η παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας διά της γεν. γραμματέως Ιωάννας Πανοπούλου ήταν θετική και για τις επαπειλούμενες απολύσεις στην εταιρεία handling του Ελ. Βενιζέλος Swissport. Μετά τις οικονομικές «περιπέτειες» της μητρικής εταιρείας Swissair, η Swissport αποφάσισε την απόλυση 35 εκ των 200 εργαζόμενων, πράξη που επί του παρόντος φαίνεται ότι αποφεύχθηκε.

Πάντως, τα προβλήματα στον κλάδο συσσωρεύονται και φαίνεται ότι το υπουργείο Εργασίας θα κληθεί να παρέμβει εκ νέου, καθώς και η ετέρα εταιρεία handling του Αεροδρομίου η Goldair εξετάζει και αυτή την αναδιάρθρωση των εργασιών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή