Λογισμικό για έλεγχο των ενοποιημένων καταστάσεων ομίλων

Λογισμικό για έλεγχο των ενοποιημένων καταστάσεων ομίλων

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξέλιξη της οικονομίας στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης δημιούργησε την ανάγκη των διευρυμένων αγορών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και την ανάγκη των επεκτάσεων με την άντληση κεφαλαίων, τεχνογνωσίας και σύγχρονου τρόπου διοικήσεως. Με τον τρόπο αυτό, οι ισχυρές οικονομικές μονάδες δημιούργησαν αλυσίδες εταιρειών, άλλοτε για να έχουν κάθετη ανάπτυξη και άλλοτε για να εισέρχονται σε συμπληρωματικούς τομείς.

Αυτό που κυρίαρχα ενδιαφέρει τις επιχειρήσεις είναι η επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων και η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του έντονου ανταγωνισμού που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά. Αυτό αναγκάζει τις εταιρείες να συνασπίζονται και να δημιουργούν ομίλους επιχειρήσεων, ακόμη και μεταξύ μεγάλων ομίλων, όπως το πολύ πρόσφατο νέο για την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Βank.

Η ολοκλήρωση όμως τέτοιων στρατηγικών κινήσεων απαιτεί γνώση των αποτελεσμάτων σε τακτά και σύντομα χρονικά διαστήματα για την έγκυρη και έγκαιρη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Το οικονομικό αποτέλεσμα δεν ενδιαφέρει μόνο την εταιρεία, ενδιαφέρει άμεσα τους επενδυτές, τους μετόχους αλλά και το κράτος μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι κάθε μορφής εταιρείες.

Η ανάγκη αυτή καλύφθηκε με την υποχρεωτική σύνταξη των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί είτε από την Εθνική Νομοθεσία είτε από τα IAS (International Accounting Standards).

Η SAP μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της ως ο κορυφαίος προμηθευτής λύσεων ενδοεπιχειρησιακής ολοκληρωμένης οργάνωσης (ERP) στον κόσμο, με κατανόηση για τη στρατηγική σημασία που έχει η γνώση του αποτελέσματος στη λήψη αποφάσεων στους ομίλους των επιχειρήσεων, δημιούργησε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό σύστημα, ώστε το management του ομίλου να έχει γρήγορες, ακριβείς και υψηλής ποιότητας πληροφορίες.

Μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων και αυτόματων λογιστικών χειρισμών που περιέχει το δομικό στοιχείο Enterprise Controlling Consolidatio(EC-CS), ηSΑΡ προσφέρει στους πελάτες της τη μέγιστη δυνατή λύση καλύπτοντας για τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις ένα εύρος θεμάτων που περιλαμβάνει από τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας έως την ενοποίηση εταιρειών κατά τα International Accounting Standards αλλά και ταυτόχρονα ικανοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την απαίτηση για υψηλού επιπέδου managerial reporting στο πλαίσιο ενός ομίλου.

Η SAP με την ολοκληρωμένη σειρά λύσεων που διαθέτει για τις Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις ομίλων επιχειρήσεων, προσφέρει στον πελάτη της τη λύση τόσο για την ορθή απεικόνιση των οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τον νόμο 2190/20 (Εθνικό Δίκαιο) όσο και για την απεικόνιση των οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα International Accounting Standards. Το EC-CS με τις καταστάσεις, τη δυνατότητα ομαδοποιήσεων εταιρειών, τους αυτοματισμούς των λογιστικών εγγραφών και των εργαλείων ελέγχου ανταποκρίνεται ταυτόχρονα στις αυξανόμενες απαιτήσεις για υψηλής ποιότητας managerial reporting.

– Σε ακίνητα ή κινητά πράγματα που εξυπηρετούν άμεσες λειτουργικές ανάγκες της ΕΕΠΝ ή των εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή