Παγώνει κεφάλαια που σχετίζονται με τρομοκρατικές ομάδες η Βρετανία

Παγώνει κεφάλαια που σχετίζονται με τρομοκρατικές ομάδες η Βρετανία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν παγώσει επιπλέον κεφάλαια ύψους 7 εκατ. στερλινών που σχετίζονται με τρομοκρατικές ομάδες, ανεβάζοντας το σύνολο μετά τις 11 Σεπτεμβρίου στα 70 εκατ. στερλίνες σε 38 λογαριασμούς. Προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερο το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των τρομοκρατών, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν πρότεινε να γίνει το Λονδίνο διεθνές κέντρο για την παρακολούθηση της μεταφοράς βρώμικου χρήματος και να δημιουργηθεί μια διεθνής βάση δεδομένων. Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών έχει διατάξει τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στο πάγωμα όλων των λογαριασμών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι συνδέονται με το τρομοκρατικό δίκτυο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Οι μέσες αριθμητικές μεταβολές ήταν θετικές τον προηγούμενο μήνα και για τις υπόλοιπες κατηγορίες αμοιβαίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών. Τα μετοχικά και μικτά βρέθηκαν στην κορυφή των αποδόσεων και σχεδόν στο σύνολό τους «έκλεισαν» με θετικά πρόσημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή