ΣΗΜΕΡΑ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγκάθι» τα αγροτικά θέματα Εξακολουθούν να αποτελούν το σημείο τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης τα αγροτικά θέματα στη νέα διάσκεψη του ΠΟΕ. Στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η αναθέρμανση της παγκόσμιας οικονομίας.

ΜΕΤΟΧΕΣ

Αέρας αισιοδοξίας στο ΧΑΑ

«Ζωντανεύει» η Σοφοκλέους με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, έπειτα από πολύμηνη ταλαιπωρία και πτώση των τιμών των μετοχών. Ευκαιρίες για σημαντικότατα ημερήσια κέρδη δίνουν οι μεγάλες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις.

Στο «ρελαντί» ο mid cap 40

Ο δείκτης με τις πιο δυναμικές εταιρείες της Σοφοκλέους, ο mid cap 40, δεν έχει ακολουθήσει στο βαθμό που προσδοκούσαν οι επενδυτές το μίνι ράλι που καταγράφει το ΧΑΑ από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα.

ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑ

Βελτίωση της εικόνας σε μετοχικά – μικτά

Τα μετοχικά και μικτά αμοιβαία κεφάλαια βελτίωσαν την εικόνα τους από πλευράς αποδόσεων και ύψος ενεργητικού το μήνα Οκτώβριο. Τα κέρδη που προέκυψαν από την ανοδική πορεία των χρηματιστηριακών αγορών σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν το 9% και 5% αντίστοιχα.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Ισχυροποίηση μετοχών – δολαρίου

Η αισθητή ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των Αμερικανών καταναλωτών απορρόφησε τις πιέσεις από ρευστοποιήσεις κερδών και δυσμενή κερδοφορία αμερικανικών κολοσσών. Ετσι, τόσο οι μετοχές στις ΗΠΑ όσο και το δολάριο ισχυροποιήθηκαν. Αντίθετα, στην Ιαπωνία, η κατακόρυφη πτώση των τραπεζών και κυρίως της Asahi Bank κατά 30% σε μία μέρα έφερε το χάος.

Γι’ αυτά, λοιπόν, τα προβλήματα, αλλά και για πολλά άλλα που καταγράφηκαν και καταγράφονται, ο (υπο)γράφων σχεδόν έλαβε την απόφαση να παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Μια και ουδείς (εκ των κατασκευαστών, των επιμελητών ή των ελεγκτών των προβληματικών έργων) δεν δήλωσε υπεύθυνος για το σημερινό χάλι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή