Το Linux τείνει χείρα βοηθείας στο Amazon

Το Linux τείνει χείρα βοηθείας στο Amazon

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξοικονόμηση του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 17 εκατ. δολαρίων σε δαπάνες τεχνολογικού εξοπλισμού μόνο κατά το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο ισχυρίζεται ότι πέτυχε η Amazon, λόγω της αξιοποίησης του λειτουργικού συστήματος ανοικτής αρχιτεκτονικής Linux. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου των ΗΠΑ (SEC), η Amazon δαπάνησε για ανάγκες πληροφορικής κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους ποσό της τάξεως των 54 εκατ. δολαρίων, έναντι 71 εκατ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Η εξοικονόμηση των χρημάτων, χρησιμοποιώντας το Linux, γίνεται με ποικίλους τρόπους. Κατ’ αρχάς, όταν μια εταιρεία αποκτήσει το λειτουργικό σύστημα, το σχετικό λογισμικό μπορεί να «κατέβει» από το Διαδίκτυο δωρεάν. Εναλλακτικά, αν αγοραστεί ένα αντίγραφο του Linux από κάποια εταιρεία όπως η Red Hat, η οποία έχει συμβάλει στην ανάπτυξή του, μπορούν να γίνουν αμέτρητες εγκαταστάσεις του ίδιου προϊόντος σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Παράλληλα, το Linux ενσωματώνει και άλλες εφαρμογές, όπως να μπορεί κάποιος να στείλει μία ή πολλές ιστοσελίδες στον browser (πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο) κάποιου άλλου χρήστη ή να λειτουργήσει το εταιρικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η DARPA είναι η ίδια οργάνωση που χρηματοδότησε την ανάπτυξη του Διαδικτύου. Εχει ήδη εγκρίνει κονδύλια συνολικού ύψους 50 εκατ. δολαρίων για τη διεξαγωγή ερευνών μεταξύ άλλων στα ακόλουθα πανεπιστήμια: Carnegie Mellon University, Georgia Institute of Technology, ΜΙΤ, University of California at Berkeley και University of Washington. Στόχος η ανάπτυξη υπολογιστών που να βλέπουν, να ακούνε και να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή