Δελτίο τιμών για 115 νέα φάρμακα

Δελτίο τιμών για 115 νέα φάρμακα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κυκλοφορία τίθενται από αύριο 115 νέα φάρμακα και αντίγραφα φαρμάκων μετά την τιμολόγησή τους από το υπουργείο Ανάπτυξης -Τομέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή. Ειδικότερα το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (3/2001) περιλαμβάνει 67 νέα φάρμακα και 48 αντίγραφα (νέες συσκευασίες κ.τ.λ.).

Από τη λίστα των 115 φαρμάκων, οι τιμές των οποίων δίδονται και σε δραχμές και σε ευρώ, τα 62 είναι έτοιμα εισαγόμενα και τα 53 παρασκευάζονται στην Ελλάδα. Τα σκευάσματα που περιλαμβάνονται στο νέο δελτίο, τιμολογήθηκαν με το υπάρχον σύστημα που λαμβάνει ως ανώτερη τιμή τη χαμηλότερη τιμή που ισχύει στην Ευρώπη. Αρχικά επρόκειτο να τιμολογηθούν 124 φάρμακα, αλλά φαίνεται ότι κάποιες εταιρείες απέσυραν τις αιτήσεις τους.

Πολλά από τα φάρμακα που τιμολογήθηκαν ενδείκνυνται για τη θεραπεία διαφόρων μορφών καρκίνου και σοβαρών λοιμώξεων (ηπατίτιδα, AIDS κ.ά.).

Περιλαμβάνεται επίσης ένα νέο για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Σημειώνεται ότι στο Δελτίο Τιμών περιλαμβάνεται και μια μείωση τιμής φαρμάκου έπειτα από σχετική αίτηση της εταιρείας να συμπεριληφθεί στη λίστα.

Στα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός των αιτήσεων και οι ώρες που χορηγήθηκαν, πέραν του επιτρεπομένου ορίου (σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.Δ. 264/730 για άδειες υπερωριακής εργασίας προς την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αφορούσαν, μεταξύ άλλων, σε προσωπικό δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή