Στα 14,3 δισ. οι πωλήσεις της «Πλαστικά Κρήτης»

Στα 14,3 δισ. οι πωλήσεις της «Πλαστικά Κρήτης»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 17% παρουσίασαν οι πωλήσεις της Πλαστικά Κρήτης το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2001, καθώς διαμορφώθηκαν στα 14,3 δισ. δραχμές από 12,2 δισ. δραχμές που ήταν οι πωλήσεις το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ αύξηση παρουσίασε και ο ενοποιημένος τζίρος της εταιρείας. Τα προ φόρων κέρδη των «Πλαστικών Κρήτης» διαμορφώθηκαν στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, στα 1,8 δισ. δραχμές, ενώ εκτιμά η εισηγμένη ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η κερδοφορία θα υπερβεί τα περυσινά επίπεδα και τις αρχικές προβλέψεις.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα ανήλθαν στα 2 δισ. δραχμές, τα οποία παρουσιάζονται ενισχυμένα, εξαιτίας της πορείας της θυγατρικής στη Ρουμανία. Αύξηση σε ποσοστό 30% σημείωσαν στο 9μηνο και οι εξαγωγές οι οποίες έφθασαν τα 6,8 δισ. δραχμές από 5,2 δισ. δραχμές πέρυσι. Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας οι θυγατρικές της σε Τουρκία και Πολωνία έχουν αυξήσει το μερίδιό τους στις τοπικές αγορές, αν και βρίσκονται σε στάδιο αναδιοργάνωσης. Στην Κίνα έχει ξεκινήσει η κατασκευή μονάδας στη Σαγκάη. Πρόκειται για μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ, με συμμετοχή των «Πλαστικών Κρήτης» κατά 65%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή