Στον Χριστοδουλάκη το προεδρείο της ΕΑΕΕ για τα φορολογικά

Στον Χριστοδουλάκη το προεδρείο της ΕΑΕΕ για τα φορολογικά

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αιτήματα των εκπροσώπων του ασφαλιστικού κλάδου για την παροχή φορολογικών κινήτρων αναμένεται να θέσει σήμερα το προεδρείο της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκη. Η αναμόρφωση των ορίων των φοροαπαλλαγών για τα ομαδικά και για τα ατομικά ασφαλιστήρια, σε συνδυασμό με την παροχή φορολογικών κινήτρων εν όψει και της αναμόρφωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, θα είναι τα κύρια θέματα που θα τεθούν στη σημερινή συνάντηση.

Εποπτεία

Η συζήτηση εκτιμάται ότι γίνεται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, καθώς συνδυάζεται με τη φορολογική μεταρρύθμιση, που θα εξετάσει τα θέματα των φοροαπαλλαγών υπό το πρίσμα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, ενώ πρόσφορο έδαφος δημιουργεί και η έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό σε νέα βάση.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της εποπτείας του κλάδου στο πλαίσιο της κατεύθυνσης για τον συντονισμό της υφιστάμενης αρχής με την εποπτεύουσα αρχή για τα πιστωτικά ιδρύματα, Τράπεζα της Ελλάδος, αφού όπως σημειώνεται από την πλευρά των εκπροσώπων του κλάδου, το 60% των εταιρειών συνδέεται με τράπεζες. Ευ. Τζ.

Στα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός των αιτήσεων και οι ώρες που χορηγήθηκαν, πέραν του επιτρεπομένου ορίου (σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.Δ. 264/730 για άδειες υπερωριακής εργασίας προς την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αφορούσαν, μεταξύ άλλων, σε προσωπικό δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή