Συντηρητικές προβλέψεις από Ηλεκτρονική Αθηνών

Συντηρητικές προβλέψεις από Ηλεκτρονική Αθηνών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση του μεριδίου αγοράς της Ηλεκτρονικής Αθηνών, μέσα από την επέκταση της αλυσίδας, είναι ο βασικός στόχος της εταιρείας και ήδη προγραμματίζεται η λειτουργία 3 ακόμα καταστημάτων μέχρι το τέλος του έτους. Φέτος, φαίνεται ότι περιορίζεται ελαφρά ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων, στα επίπεδα του 20% από 36% την προηγούμενη χρήση, ρυθμός που παραμένει όμως ικανοποιητικός τόσο για το μέγεθος της αλυσίδας (27 καταστήματα) όσο και για τις συνθήκες της αγοράς ηλεκτρικών φέτος. Το πρώτο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου της τρέχουσας χρήσης παρουσίασε αύξηση κύκλου εργασιών της τάξης του 18%, ξεπερνώντας τα 7 δισ. δρχ. έναντι των 6 δισ. δρχ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Ανάλογη διεύρυνση αναμένεται και για την καθαρή κερδοφορία, έναντι των 594 εκατ. δρχ. του τριμήνου 2000. Οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρήση είναι σχετικά συντηρητικές, ακολουθώντας τη στασιμότητα της κατανάλωσης φέτος -που εκφράστηκε ακόμα και με μικρή μείωση των πωλήσεων κλιματιστικών που θεωρούνται αναπτυσσόμενη κατηγορία- και τις πρώτες εκτιμήσεις για σταδιακή βελτίωση στο τελευταίο τρίμηνο του χρόνου.

Η στασιμότητα στην αγορά ηλεκτρικών ειδών το 2001 έχει επηρεάσει τη γρηγορότερη ανάπτυξη της αλυσίδας, χωρίς όμως να την απομακρύνει από τους στόχους της. Το δίκτυο των 30 καταστημάτων μέχρι τα τέλη του 2001 φαίνεται στόχος εφικτός, και προγραμματίζεται η λειτουργία 3 καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής μέσα στο επόμενο δίμηνο. Η αλυσίδα καλύπτει σήμερα μεγάλο μέρος της Αθήνας με 19 καταστήματα, ενώ στην επαρχία λειτουργούν 8 ακόμη σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Πάτρα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη και Κόρινθο. Νέος τομέας δράσης για την εταιρεία είναι η χονδρική διάθεση ηλεκτρικών ειδών, που το προηγούμενο έτος παρουσίασε πωλήσεις της τάξης των 2,2 δισ. δρχ. και φέτος υπολογίζεται να φτάσουν σε 2,5 δισ. Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί προτεραιότητά της την ανάπτυξη ικανοποιητικού αριθμού καταστημάτων ανά τη χώρα, ώστε να ανταγωνιστεί άμεσα τους μεγάλους όμιλους, και σε επόμενο στάδιο να επεκταθεί στη διανομή προϊόντων ξένων οίκων. Ε. Λαζαρίδου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή