Rainbow: 5,46 – 6 ευρώ το εύρος τιμής για την εγγραφή

Rainbow: 5,46 – 6 ευρώ το εύρος τιμής για την εγγραφή

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ 5,46 και έξι ευρώ (1.860 έως 2.044 δραχμές) θα κυμανθεί το εύρος τιμής για τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας πληροφορικής Rainbow Computer, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 21 – 23 Νοεμβρίου. Η Rainbow Computer, κύρια δραστηριότητα της οποίας είναι η αντιπροσώπευση των προϊόντων της αμερικανικής Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο, πρόκειται να εκδώσει 375.000 νέες μετοχές. Με βάση το εύρος διακύμανσης που καθορίστηκε από τους αναδόχους, η εταιρεία πρόκειται να αντλήσει, από την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά, κεφάλαια μεταξύ 700 και 766 εκατ. δραχμών.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη λογισμικού, για τον εξελληνισμό λογισμικού της Apple και άλλων διεθνών οίκων, την ανάπτυξη ιστοσελίδων και την προώθηση πωλήσεων. Στην προηγούμενη χρήση, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, η Rainbow Computer παρουσίασε έσοδα 2,76 δισ. δραχμών και κέρδη προ φόρων 242 εκατ. δραχμές.

Σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών προσέγγισε τα 2,85 δισ. και κέρδη προ φόρων 263 εκατ. δραχμές. Η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει πως ο κύκλος εργασιών στην χρήση 2001 – 2002 θα αγγίξει τα 3,2 δισ. με κέρδη προ φόρων 320 εκατ. δραχμές. Εκτός από τα προϊόντα της Apple (τους γνωστούς υπολογιστές iMac και τα προϊόντα λογισμικού της αμερικανικής εταιρείας) η Rainbow Computer αντιπροσωπεύει και προωθεί προϊόντα και λύσεις διεθνών ομίλων όπως η Farralon, η Macromedia, η Quark κλπ. Συντονιστής κύριος ανάδοχος της έκδοσης είναι η Εμπορική Τράπεζα, ενώ κύριος ανάδοχος και σύμβουλος έκδοσης η Societe Generale.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή