Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 2.900.000 δρχ.

Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 2.900.000 δρχ.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινωνικό πακέτο με πυρήνα την αύξηση του αφορολόγητου ορίου, τη σύνδεση της φορολογικής μεταρρύθμισης με την αύξηση της απασχόλησης στις επιχειρήσεις και αποδέκτες τους χαμηλά αμειβόμενους, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα η κυβερνητική επιτροπή, με εισήγηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική επιτροπή θα εγκρίνει την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στο ποσό των 2.900.000 δρχ. Η ρύθμιση θα ισχύσει από το 2002 και θα αφορά τα εισοδήματα του 2001. Υπενθυμίζεται ότι το αφορολόγητο όριο σήμερα είναι στο ποσό των 2.400.000 δρχ. Σημαντική είναι και η θέσπιση φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε αύξηση της απασχόλησης. Οι φοροαπαλλαγές θα είναι αναλογικές του ποσοστού αύξησης των απασχολουμένων στην επιχείρηση μέχρι και 3 ποσοστιαίες μονάδες. Ταυτοχρόνως, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να κλείσει σοβαρές εκκρεμότητες με τις οφειλές του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να δημιουργήσει ευνοϊκές προϋποθέσεις έναρξης του κοινωνικού διαλόγου για το Ασφαλιστικό. Στην ήδη ειλημμένη απόφαση να εγγράψει στον προϋπολογισμό την πρώτη δόση (92 δισ. δρχ.) από την οφειλή του 1,3 τρισ. προς το ΙΚΑ που θα καταβάλει με τη μορφή ομολόγων 15ετούς διάρκειας, θα προστεθεί η καταβολή περίπου 94 δισ. δρχ. προς τον νέο ασφαλιστικό φορέα της ΔΕΗ, και η υλοποίηση της υποχρέωσης προς το ΤΑΠ-ΟΤΕ (περίπου 50 δισ.). Ταυτοχρόνως, σήμερα θα εξεταστεί και η δυνατότητα καταβολής οφειλών του Δημοσίου προς το ΤΕΒΕ για ποσό που φτάνει τα 124 δισ. δρχ. Χριστίνα Κοψίνη

Η νέα ηγεσία του οικονομικού επιτελείου μελετά διάφορα σενάρια για αποδοτικότερη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Το θέμα συζητήθηκε, χθες, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα ο υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης. Στην επίσκεψη συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα κ. Γ. Ζανιά και τον γενικό διευθυντή Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου κ. Γ. Σιδηρόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή