Επέκταση Εθνικής στη Νέα Υόρκη

Επέκταση Εθνικής στη Νέα Υόρκη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαγορά της μικρής αμερικανικής τράπεζας Yonkers Financial Corporation ανακοίνωσε χθες η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, Atlantic Bank of New York. Η εξαγορά της εισηγμένης στο Nasdaq Yonkers, έναντι τιμήματος 69,6 εκατ. δολαρίων (περίπου 25,7 δισ. δρχ.) ή 29 δολάρια ανά μετοχή, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2002. Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα υπερβαίνει κατά 50% τη λογιστική αξία της τράπεζας.

Οπως ανακοινώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου, το ενεργητικό της Yonkers Financial ανήρχετο σε 571,1 εκατ. δολάρια και οι καταθέσεις της σε 389,5 εκατ. δολάρια, ενώ διατηρεί δίκτυο 9 καταστημάτων στις περιοχές Westchester Dutchess Country της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τράπεζα η οποία δραστηριοποιείται στο retail banking και κυρίως στη στεγαστική πίστη (το χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων εκτιμάται σε 450 εκατ. δολάρια περίπου), με πελατειακή βάση που περιλαμβάνει 18.000 ιδιώτες (νοικοκυριά). Με την απόκτησή της, η Atlantic Bank of Ν.Υ. αποκτά άμεση πρόσβαση σε μια αγορά 460.000 νοικοκυριών – ιδιωτών και 44.000 επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξη κυρίως της αγοράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η εξαγορά σύμφωνα με τραπεζικούς παράγοντες μπορεί να θεωρηθεί πρόκριμα στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για περαιτέρω επέκταση και μεγέθυνση της Atlantic Bank με επίκεντρο την περιοχή της Ανατολικής Ακτής, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον λόγω του υψηλού εισοδηματικού επιπέδου των κατοίκων και της έντονης δραστηριοποίησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ηδη, το δίκτυο της Atlantic από 14 καταστήματα σήμερα θα αριθμεί 23 καταστήματα, ενώ το ενεργητικό της από 2,1 δισ. δολάρια σήμερα θα ανέλθει σε 2,7 δισ. δολάρια.

Η Atlantic Bank ιδρύθηκε το 1926 και είναι μία από τις 25 μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Atlantic κ. Μ. Ο’ Brien η εξαγορά της Yonkers είναι μια μοναδική ευκαιρία για επέκταση των δραστηριοτήτων της Atlantic στο retail και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας προσωπικής εξυπηρέτησης της πελατείας, ενώ ο πρόεδρος της Yonkers κ. Ritchard F. Komosinski χαρακτήρισε τη σύνδεση δύο υψηλού επιπέδου οργανισμών καλό νέο για τους μετόχους, τους εργαζόμενους και τους πελάτες των δύο τραπεζών.

Η σχέση ανταλλαγής με Αlpha

Χθες συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή Εθνικής – Alpha Bank, η οποία αποφάσισε να ανακοινώσει την προσεχή Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου τη σχέση ανταλλαγής, βάσει της οποίας θα γίνει η συγχώνευση των δύο τραπεζών. Παράλληλα θα ανακοινωθούν οι άμεσες ενέργειες προς τη συγχώνευση, η στρατηγική και οι συνέργειες, καθώς και οι λόγοι που οδήγησαν τις δύο διοικήσεις στη μεγάλη απόφαση της συγχώνευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή