Διακίνηση κοκαΐνης με υποβρύχιο

Διακίνηση κοκαΐνης με υποβρύχιο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Τρεις τόνους κοκαΐνης σε αυτοσχέδιο υποβρύχιο που διέσχισε τον Ατλαντικό εντόπισε το βράδυ της Κυριακής η ισπανική ακτοφυλακή, ενώ δύο από τους τρεις χειριστές του υποβρυχίου συνελήφθησαν.

Είναι η πρώτη φορά που αυτό το μέσο διακίνησης ναρκωτικών εντοπίζεται στην Ευρώπη, αν και είναι γνωστό ότι ναρκο-υποβρύχια χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις «διαδρομές» ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και στις ΗΠΑ.

Το υποβρύχιο διέσχισε τον Ατλαντικό, αλλά λόγω κακοκαιρίας δεν κατόρθωσε να μεταφορτώσει τις 152 συσκευασίες κοκαΐνης σε άλλο σκάφος.

Τελικά, κατευθύνθηκε προς την ακτή της Γαλικίας, ενώ βρισκόταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών της Ισπανίας, της Βρετανίας και άλλων χωρών. Περίπολος της ισπανικής ακτοφυλακής με εξοπλισμό νυκτερινής όρασης αντελήφθη τους δύο άνδρες που εγκατέλειψαν το υποβρύχιο, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ ο τρίτος παραμένει ασύλληπτος.

«Οι έρευνες για την προέλευση των ναρκωτικών και για τη σπείρα που επρόκειτο να τα παραλάβει στην Ισπανία συνεχίζονται», ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή