ΣΗΜΕΡΑ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύριο άρθρο: Διαδικασία άρσης του αδιεξόδου η συμφωνία στην Ντόχα

Πολλοί τραπεζίτες αλλά και πολύ χρώμα, χθες, στο Ζάππειο. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος εγκαινίασε χθες την έκθεση «Ζωγραφίζοντας για το ευρώ», με έργα παιδιών και νέων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από το κοινό νόμισμα. Παρόντες οι περισσότεροι διοικητές και πρόεδροι ιδιωτικών και κρατικών τραπεζών, με εικαστικές και όχι μόνον ανησυχίες…

Μαύρες μέρες για τον μαύρο χρυσό

Η τιμή του «μαύρου χρυσού» καταρρέει. Το Brent υποχώρησε χθες στα 17,5 δολάρια το βαρέλι, έχοντας χάσει 4 δολάρια από προχθές. Οι αγορές «τρέμουν» στην ιδέα του απειλούμενου πολέμου τιμών ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και τους μεγάλους ανεξάρτητους παραγωγούς και δη τη Ρωσία.

ΔΝΤ. Στο 2,4% θα περιοριστεί φέτος η παγκόσμια ανάπτυξη, σύμφωνα με τις τελικές προβλέψεις του ΔΝΤ, που είναι ο πρώτος διεθνής οργανισμός, ο οποίος αποτιμά τις επιπτώσεις του πλήγματος της 11ης Σεπτεμβρίου.

Καύσιμα. Εγκαταλείπει το υπουργείο Ανάπτυξης το ημερήσιο δελτίο ενδεικτικών τιμών στα καύσιμα, εκτιμώντας τώρα ότι δεν βοηθά τον καταναλωτή. Εξετάζεται η έκδοσή του ανά 15ήμερο ή και μεγαλύτερο διάστημα.

ΓΣΕΕ. Αυξήσεις μισθών που κυμαίνονται από 5% έως και 12% προέβαλαν ως εισοδηματικά αιτήματα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στη ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Σοφοκλέους. Υπερέβη τις 2.700 μονάδες χθες ο Γενικός Δείκτης της Σοφοκλέους, σημειώνοντας νέα κέρδη 0,62%, παρότι επρόκειτο για μια τεχνικά δύσκολη και μετά πολλών εμποδίων συνεδρίαση.

Κίνα. Απευθείας αεροπορική σύνδεση Πεκίνου -Αθήνας θέλει η Κίνα, ενώ τη σχετική ιδέα μετέφερε ο πρέσβης της που συναντήθηκε χθες με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλο.

Chipita. Εντυπωσιακές επιδόσεις σημείωσαν στο εννεάμηνο οι θυγατρικές του ομίλου Chipita στην Ανατολική Ευρώπη, διπλασιάζοντας τις πωλήσεις τους. Ο όμιλος αύξησε τις πωλήσεις του κατά 40%.

FINANCIAL TIMES

– Το σχόλιο του Lex: Αναζητώντας την άκρη του νήματος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή