Πρωταθλητές σε ανάπτυξη και ανεργία…

Πρωταθλητές σε ανάπτυξη και ανεργία…

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις για την επίδοση της ελληνικής οικονομίας καταλήγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και αποδέχεται ότι η χώρα μας θα επιτύχει διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τους αντίστοιχους των υπολοίπων χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση, που θα παρουσιασθεί στις Βρυξέλλες την προσεχή Τετάρτη, θα καταλήγει στην εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα μεγεθυνθεί φέτος κατά 4% έναντι 1,5% του μέσου όρου στην Ευρωζώνη και κατά 3,5% το 2002, τη στιγμή που η κυβέρνηση υπολογίζει 3,8%.

Η ίδια έκθεση προβλέπει ότι το 2003 ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα μας θα ανέλθει στο 4,2%, διατηρώντας όμως υψηλά ποσοστά ανεργίας, ως αποτέλεσμα των διαρθρωτικών αγκυλώσεων. Για τον πληθωρισμό αναμένει ότι θα υποχωρήσει με αργούς ρυθμούς προς το 3% και το 2,8%, ενώ το δημόσιο χρέος θα υποχωρεί με αργούς ρυθμούς για να φθάσει στο 95,1% του ΑΕΠ το 2003

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή