3 τρισ. για έργα δημοσίων επενδύσεων το 2002

3 τρισ. για έργα δημοσίων επενδύσεων το 2002

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από τρία τρισ. δραχμές θα διατεθούν το 2002 για τα έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Τα σχετικά στοιχεία παρουσιάστηκαν χθες στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ο υφυπουργός κ. Χρήστος Πάχτας και ο γενικός γραμματέας επενδύσεων κ. Κώστας Θέος. Στη συνάντηση εξετάσθηκε η συνολική πορεία του Γ’ ΚΠΣ, τα προγράμματα του οποίου έχουν αρχίσει να τρέχουν από τα μέσα του 2001.

Οπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, αποκαθίστανται σταδιακά ταχύτεροι ρυθμοί στην προώθηση των προγραμμάτων. Σύντομα οι ρυθμοί αυτοί αναμένεται να αντιστοιχηθούν και με ταχύτερες απορροφήσεις των κοινοτικών πόρων.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2001 το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει από τα κοινοτικά ταμεία περίπου 500 δισ. δραχμές, για έργα του Γ’ ΚΠΣ. Αλλο μισό τρισεκατομμύριο δραχμές θα εισπραχθεί τους πρώτους μήνες του 2002 και θα αφορούν τις τελικές πληρωμές για το Β’ ΚΠΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή