Οι τροχονόμοι υποκαθιστούν τα ολυμπιακά οδικά έργα!

Οι τροχονόμοι υποκαθιστούν τα ολυμπιακά οδικά έργα!

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναλλακτικά σενάρια για την υποκατάσταση οδικών έργων που δεν μπορούν να υλοποιηθούν έως το 2004, παρουσίασε η κυβέρνηση κατά τη χθεσινή συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) με τον «Αθήνα 2004». Οι «νέες» λύσεις που προωθεί το υπουργείο και φαίνεται να υιοθετεί η Οργανωτική Επιτροπή. H τελευταία παρουσίασε στο κλιμάκιο της ΔΟΕ λύσεις που συνδέονται περισσότερο με τους τροχονόμους, την απαγόρευση της στάθμευσης σε κάποιους δρόμους κ.λπ., αφού θεωρείται πλέον αδύνατη η υλοποίηση ορισμένων έργων.

Οι αρμόδιοι της ΔΟΕ δεν έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι και εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τη ματαίωση των έργων στις λεωφόρους Κηφισίας και Ποσειδώνος και κάποιες άλλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Τα νέα σενάρια συνδέονται με την απόφαση να μην υλοποιηθούν, λόγω έλλειψης χρόνου, χρήματος και των αντιδράσεων από κατοίκους, σειρά έργων σε σημαντικούς οδικούς άξονες. Πρόκειται για τους κόμβους της Λεωφόρου Κηφισίας, για τις αλλαγές στην μαραθώνια διαδρομή (λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων και αντιδράσεων από οικολογικά σωματεία).

Στις παραινέσεις του υφυπουργού για συγκρατημένη τιμολογιακή πολιτική, προκειμένου να μην υπάρξει υπέρμετρη επιβάρυνση του πληθωρισμού, οι εκπρόσωποι του κλάδου έθεσαν το θέμα της στρεβλής, όπως υποστηρίζουν, αποτύπωσης του πραγματικού ύψους τους στις μετρήσεις του τιμαρίθμου, επαναφέροντας το αίτημα αλλαγής της μεθοδολογίας που ακολουθεί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή