Με αγωνία η υποδοχή του ευρώ

Με αγωνία η υποδοχή του ευρώ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα οκτώ ημέρες πριν από το οριστικό τέλος της δραχμής και την έλευση του ευρώ, αγωνία έχει καταλάβει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς διαπιστώνεται έλλειμμα ενημέρωσης και προετοιμασίας για μια ασφαλή και ομαλή, χωρίς απρόοπτα, προσαρμογή. Τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικ. Χριστοδουλάκης συγκαλεί συνεχώς συσκέψεις, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα προβλήματα στις καθημερινές συναλλαγές, να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και να προστατευθούν οι καταναλωτές από ενδεχόμενα κρούσματα κερδοσκοπίας. H κυβερνητική ανησυχία εντοπίζεται ιδιαιτέρως στα προβλήματα που ενδεχομένως θα ανακύψουν με τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τις πληρωμές στις Εφορίες και στα Τελωνεία, καθώς και στις λοιπές υπηρεσίες του Δημοσίου. Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργικό συμβούλιο της προσεχούς εβδομάδας θα είναι αφιερωμένο ακριβώς σ’ αυτήν τη διαδικασία προσαρμογής.

Σε σύσκεψη με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να λειτουργούν και το απόγευμα οι τράπεζες κατά το κρίσιμο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, ώστε να διευκολύνουν τις συναλλαγές και τη μετατροπή των δραχμών σε ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο δίμηνο αυτό θα υπάρχει κυκλοφορία και των δύο νομισμάτων. Θα είναι δυνατές, δηλαδή, πληρωμές τόσο σε ευρώ όσο και σε δραχμές. Τις επόμενες ημέρες, πάντως, θα τεθούν σε λειτουργία τριψήφια τηλεφωνικά νούμερα, τα οποία θα δίδουν λεπτομερείς οδηγίες για το ευρώ χωρίς χρέωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή