H μεγάλη στροφή στο Ασφαλιστικό

H μεγάλη στροφή στο Ασφαλιστικό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη σύγκλιση, μεταξύ κοινωνικών εταίρων, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, φαίνεται να επιτυγχάνεται, για την έστω μερική αντιμετώπιση του κρίσιμου προβλήματος της κοινωνικής ασφάλισης, στο πεδίο των επικουρικών ταμείων.

Εκφράζοντας αυτή τη σύγκλιση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος, με συνέντευξή του στην «K» αποδέχεται ότι ένα σχήμα κεφαλαιοποιητικού συστήματος, ανταποδοτικού χαρακτήρα, θα μπορούσε να ξεκινήσει από το επικουρικό ταμείο του IKA. Προτείνει μάλιστα όλες οι επιστροφές του Δημοσίου προς το IKA να κατευθυνθούν στο IKA-TEAM, ώστε να αποτελέσουν τη βάση για απόδοση των επικουρικών συντάξεων, με γνώμονα την ανταποδοτικότητα. H στροφή του κ. Πολυζωγόπουλου είναι εμφανής σε σημείο που να κατηγορεί μέλη συνδικαλιστών που απορρίπτουν την έννοια της κεφαλαιοποίησης. «Στις συνθήκες, που διαμορφώνονται πρέπει να φροντίζουμε πάντα για εναλλακτικές λύσεις», τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, για να προσθέσει αμέσως μετά «δεν με φοβίζει εάν στο μέλλον η επικουρική ασφάλιση κατορθώσει να αναπτύξει και άλλες δραστηριότητες, μέσα από ασφαλιστικά συμβόλαια και από συμβάσεις, που θα βελτιώνουν τη θέση των ασφαλισμένων».

Γίνεται φανερό από τα παραπάνω ότι έχει υπάρξει πρόοδος σημαντική σε σχέση με το πρόσφατο ανταγωνιστικό παρελθόν, σε σημείο που η ΓΣΕΕ πλέον ενθαρρύνει την κυβέρνηση να αναλάβει τώρα τολμηρές πρωτοβουλίες για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΔΝΤ κατέγραψε την εμφανιζόμενη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει το ταχύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή