«Τρομοκρατικό χτύπημα» στο 2004 από την «Ουάσιγκτον Τάιμς»…

«Τρομοκρατικό χτύπημα» στο 2004 από την «Ουάσιγκτον Τάιμς»…

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για το θέμα της τρομοκρατίας εξαπέλυσαν κέντρα εξουσίας της Ουάσιγκτον, που εξακολουθούν να μην έχουν πεισθεί για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα το ελληνικό κράτος, ενώ επιλέγουν να παραβλέπουν τη συνεργασία που υπάρχει με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Το μέσο για την άσκηση πίεσης ήταν αυτή τη φορά η συντηρητική εφημερίδα «Ουάσιγκτον Τάιμς», που απηχεί τις απόψεις των «γερακιών» του αμερικανικού κατεστημένου. Το κύριο άρθρο της χαρακτηρίζει την Ελλάδα ανίκανη να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και να προστατεύσει Αμερικανούς και άλλους διπλωμάτες που υπηρετούν στην Αθήνα, όπως και τους αθλητές και τους τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα το 2004 για τους Ολυμπιακούς. Φθάνει μάλιστα στο σημείο να προτρέψει τον πρόεδρο Μπους να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο «μεταφοράς των Ολυμπιακών σε μια χώρα όπου οι Αμερικανοί θα είναι πιο ασφαλείς απ’ ό,τι στην Αθήνα». Η Ελλάδα περιγράφεται ως «πολεμική ζώνη» για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, και στο πλαίσιο αυτό γίνεται αναφορά στην πρόσφατη έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα της Αμέρικαν Εξπρές αλλά και στη δολοφονία του Στίβεν Σόντερς και παλαιότερες επιθέσεις εναντίον του Γερμανού και του Ολλανδού πρέσβη στην Αθήνα.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση παρέχει στους τρομοκράτες ασυλία, ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος έχει πρόβλημα γιατί η Αθήνα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2004», αναφέρει η εφημερίδα που κινδυνολογεί, εκτιμώντας ότι στην Αθήνα μπορεί να επαναληφθεί μια τραγωδία όπως αυτή του Μονάχου το 1972. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει ότι «όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, ειδικότερα οι Αμερικανοί, είναι πιθανοί στόχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»». Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί η σχετικά περιορισμένη επιρροή της εφημερίδας, που δεν συγκρίνεται με αυτή που διαθέτει η πολλαπλάσιας κυκλοφορίας «Ουάσιγκτον Ποστ», η οποία και αποτελεί έναν από τους κυριότερους διαμορφωτές γνώμης στις ΗΠΑ.

Μακριά από την κομματική διαμάχη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή