Δάνεια και βιομηχανία τονώνουν την οικοδομή

Δάνεια και βιομηχανία τονώνουν την οικοδομή

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καταναλωτικά δάνεια αλλά και το χτίσιμο νέων βιομηχανικών μονάδων, κυρίως στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδος, συμβάλλουν στο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η οικοδομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ) που δημοσιοποιήθηκαν χθες, η οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούνιο του 2001 αυξήθηκε με ρυθμό 15,4%, ενώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου η αύξηση ήταν της τάξης του 7,7%.

Κατά την ΕΣΥΕ η μεγαλύτερη αύξηση στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2001 παρατηρήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, όπου η μεταβολή του μετρούμενου οικοδομικού όγκου αυξήθηκε κατά 74,7%. Στη σημαντική μεγέθυνση συνέβαλε, όπως εξηγεί η Στατιστική Υπηρεσία, η κατασκευή μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στο νομό Βοιωτίας. Αντίθετα, η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με μείωση του όγκου κατά 9,8%, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2000. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2001 στο σύνολο της οικοδομικής δραστηριότητας μετρείται, εκτός της ιδιωτικής, και η δημόσια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή