Παράταση στις συγχωνεύσεις των εργοληπτικών επιχειρήσεων

Παράταση στις συγχωνεύσεις των εργοληπτικών επιχειρήσεων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται κατά ένα μήνα και συγκεκριμένα έως 31 Ιανουαρίου 2002 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την αυτοτελή κατάταξη των εργοληπτικών επιχειρήσεων στο ΜΕΕΠ (Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων), καθώς και για την υποβολή δηλώσεων έναρξης των διαδικασιών συγχώνευσης. Με την απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιάννη Τσακλίδη, δεν δίδεται παράταση στον χρόνο ολοκλήρωσης των συγχωνεύσεων, οι οποίες πρέπει να έχουν υλοποιηθεί έως 30 Σεπτεμβρίου 2002. Σύμφωνα με τον κ. Γ. Τσακλίδη, η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων αλλά και των υπηρεσιών του υπουργείου.

Θέλουμε να αποφύγουμε φαινόμενα υποβολής ελλιπών φακέλων, δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κάτι που θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξη της διαδικασίας των συγχωνεύσεων. Με την απόφαση αυτή, συνέχισε ο κ. Γ. Τσακλίδης, διευκολύνονται χρονικά οι επιχειρήσεις, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά-βεβαιώσεις εμπειρίας τους, καθώς και για τη ρύθμιση των φορολογικών τους εκκρεμοτήτων και ειδικότερα τη φορολόγηση των αποθεματικών τους.

Μέχρι στιγμής έχουν διαμορφωθεί οι τρεις πρώτοι Ομιλοι που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις κατάταξής τους στην ανώτατη 7η Τάξη Πτυχίου (με τον νέο νόμο καταργείται η 8η Τάξη), ενώ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι συζητήσεις γιά την δημιουργία και των άλλων Ομίλων. Οι τρεις ήδη διαμορφωθέντες Ομιλοι είναι: O Ομιλος της ΑΕΓΕΚ, ο Ομιλος Ελληνική Τεχνοδομική-Ακτωρ-ΤΕΒ και ο Ομιλος J&P Ελλάς-Αβαξ- ΕΤΕΘ.

Η δεύτερη ρύθμιση αποτελεί νέο στοιχείο για τα ελληνικά δεδομένα και βασίζεται στην αποπληρωμή κεφαλαίου με τη μορφή τόκων. Αφορά ένα ποσό 500 δισ. δραχμών, που το Δημόσιο συμφωνεί να πληρώσει στη διάρκεια μιας δεκαπενταετίας στις τράπεζες (1/15 ετησίως) συν ένα επιτόκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή