Με «αιφνίδιο θάνατο» απειλείται η Ολυμπιακή

Με «αιφνίδιο θάνατο» απειλείται η Ολυμπιακή

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση για την πολύπαθη Ολυμπιακή Αεροπορία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2002 ζήτησε προχθές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης από τους συναρμοδίους υπουργούς Οικονομίας και Μεταφορών κ. Νικ. Χριστοδουλάκη και Χρ. Βερελή.

Κυβερνητικές πηγές βεβαίωναν χθές ότι ο πρωθυπουργός, έπειτα από δέκα έτη παλινωδιών και εμβαλωματικών λύσεων, ξεκαθάρισε στους δύο υπουργούς πως το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να επιδοτεί την Ολυμπιακή Αεροπορία και ότι αν δεν εξευρεθεί αξιόπιστη λύση για την εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων στην εταιρεία αλλά και για τη συνέχιση της λειτουργίας της, η πτώχευση θα είναι αναπόφευκτη.

Ηδη οι ξένοι σύμβουλοι εκτιμούν ότι το κόστος εκκαθάρισης της Ολυμπιακής μπορεί να ξεπεράσει τα 400 δισ. δρχ., αν και η διαρκώς επιδεινούμενη θέση της εταιρείας σε περιβάλλον κακοδιαχείρισης αυξάνει κατά πολύ τις υποχρεώσεις της. Αλλά και αυτή ακόμη η λύση της ιδιωτικοποίησης, η οποία προς το παρόν μοιάζει επισφαλής, θα απαιτήσει ανάληψη χρεών ύψους 300 δισ. δρχ. από το Δημόσιο.

Ολα τα στοιχεία, πάντως, οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο ιστορικός εθνικός αερομεταφορέας οδεύει προς την πτώχευση, τη λύση του αιφνίδιου τέλους, κατά τα πρότυπα της Swissair και της Sabena, καθώς οι ενδιαφερόμενοι ιδιωτικοί φορείς δεν είναι σε θέση να προσφέρουν εχέγγυα συνέχισης της λειτουργίας χωρίς ενισχύσεις και επιδοτήσεις.

Ομιλία για την Επέτειο του Γοργοπόταμου, θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος. Ομιλητές ο πρόεδρος της ΕΜΕΙΣ κ. Γεράσιμος Αποστολάτος και ο οικονομολόγος-συγγραφεύς κ. Θέμης Μαρίνος, ένας από τους τελευταίους επιζώντες της Επιχειρήσεως. Εάν είχαν μνήμη, γιατί μυαλό πρέπει να έχουν, οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών καναλιών, ιδίως των κρατικών, και οι υπεύθυνοι εκπομπών, όπως π.χ. οι Πρωταγωνιστές, αυτές τις ευκαιρίες της ζώσης υπεύθυνης μαρτυρίας, θα ‘πρεπε να τις κυνηγούν και να τις καταγράφουν και να παρουσιάζουν τα πρόσωπα αυτά που γνωρίζουν να αποτιμούν στο αληθινό μέτρο τους τις Επετείους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή