Ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα για εργασία ζητεί η E.E.

Ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα για εργασία ζητεί η E.E.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επανεξέταση» των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και της φορολόγησης της εργασίας, καθώς και αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, με στόχο «να αυξηθούν τα κίνητρα για εργασία», εισηγείται στην κυβέρνηση η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, επίτροπος αρμόδια για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις.

Στη δημοσιευθείσα, χθες, έκδοση της περιοδικής εκθέσεως για την απασχόληση επισημαίνεται ότι, παρά τη γενικότερη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, «τα κύρια διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής αγοράς εργασίας παραμένουν». Προϊόν δε των προβλημάτων αυτών είναι ο συνδυασμός ιδιαίτερα χαμηλού ποσοστού απασχόλησης και ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Η έκθεση προτείνει την «επανεξέταση του φορολογικού συστήματος και των κανόνων σχετικά με τα δικαιώματα σύνταξης, προκειμένου να βελτιωθούν τα κίνητρα για εργασία και να αυξηθεί η προσφορά εργασίας». Για το δεύτερο, στόχος είναι, φυσικά, να περιορισθεί το φαινόμενο της πρόωρης συνταξιοδότησης. Για το πρώτο, τη φορολογία, στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός εκείνων που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, διαπιστώνοντας ότι η οικονομική βελτίωση που συνεπάγεται η εγκατάλειψη των επιδομάτων και η απόκτηση μισθωτής εργασίας αντισταθμίζεται από τη φορολόγηση της εργασίας αυτής. Συνολικά δε, απαιτείται «πλήρης εφαρμογή των (κυβερνητικών) μέτρων για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας»…

Η έκθεση ζητεί «περαιτέρω δεσμεύσεις» από τους κοινωνικούς εταίρους στο ζήτημα του εκσυγχρονισμού της αγοράς εργασίας αλλά και, γενικότερα, «μια περισσότερο εποικοδομητική συμμετοχή τους» στο διάλογο, με στόχο «να ενισχυθεί ο αντίκτυπος των κυβερνητικών μέτρων».

Οσο για τα μέτρα αυτά, το σημαντικότερο σκέλος του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση είναι, κατά την έκθεση, τα μέτρα «για τη βελτίωση της απασχολησιμότητος των ατόμων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή