Να «βάλουν πλάτη» όσοι αντέχουν, λέει το ΕΒΕΠ

Να «βάλουν πλάτη» όσοι αντέχουν, λέει το ΕΒΕΠ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριζόντια και αναλογικά μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας για την «επόμενη ημέρα» μετά τον κορωνοϊό ζητεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), αφού δύσκολα βρίσκει κανείς επιχειρηματικό κλάδο που δεν πλήττεται από τις επιπτώσεις της κρίσης.

Παράλληλα, ζητεί και από τις «υγιείς» επιχειρήσεις να επιδείξουν στα δύσκολα, για μία ακόμη φορά, «οικονομικό πατριωτισμό».

Η συγκεκριμένη μορφή «οικονομικού πατριωτισμού» δεν έχει καμία σχέση με τον «οικονομικό εθνικισμό», υπογραμμίζει το ΕΒΕΠ. «Δεν σχετίζεται με όποια συντονισμένη και προωθούμενη συμπεριφορά καταναλωτών ή επιχειρήσεων με την ευνοϊκή μεταχείριση εμπορευμάτων ή υπηρεσιών που παράγονται στη χώρα μας ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Ε.Ε., ούτε με την τόνωση της ζήτησης αγαθών μέσω προστατευτισμού της εγχώριας αγοράς από τον ξένο ανταγωνισμό με δασμούς και ποσοστώσεις. Ούτε, βεβαίως, αναφέρεται κατά των εξαγορών από επενδυτές των εγχώριων ιδιωτικών ή δημόσιων εταιρειών». Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκε στην πρόσφατα αναδυόμενη μορφή «οικονομικού πατριωτισμού» στη χώρα μας, που δημιουργήθηκε μετά τη σκληρή δεκαετή κρίση και είναι η χρηματοδοτική ενίσχυση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας και εθνικής οικονομίας από ιδιωτικές εγχώριες επιχειρήσεις και οργανώσεις.

Οπως είπε: «Ο στόχος είναι να στηριχθούν η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική συνοχή της χώρας μας. Η συγκεκριμένη μορφή οικονομικού πατριωτισμού περιγράφεται ως ένα είδος “αυτοάμυνας” για την επιβίωση της εγχώριας μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και διατήρησης της απασχόλησης. Ταυτόχρονα, επειδή οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία είναι τεράστιες και κάθε μέρα που περνάει πολλαπλασιάζονται, πρέπει, όσοι ακόμη αντέχουν και μπορούν, να “βάλουν πλάτη”, διατηρώντας το προσωπικό τους με κάθε δυνατό τρόπο και να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή