Ενιαίους κανόνες στην Ε.Ε. για επανεκκίνηση τουρισμού ζητεί η Ελλάδα

Ενιαίους κανόνες στην Ε.Ε. για επανεκκίνηση τουρισμού ζητεί η Ελλάδα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη χάραξης και υλοποίησης ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αναθέρμανση της ζήτησης και την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε. που έγινε τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, η Ελλάδα διά του υπουργού της ζήτησε ενιαίους κανόνες για την επανεκκίνηση εναέριων, θαλάσσιων και οδικών μεταφορών, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση των ταξιδιωτών της Ε.Ε., τη διαμόρφωση κοινών πρωτοκόλλων για αεροδρόμια, ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, εστίασης και τη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης για τον Τουρισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακόμα υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων τόσο για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης (voucher για αεροπορικές αποζημιώσεις, υποστήριξη εργασίας, στήριξη της ζήτησης κ.ά.) όσο και για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι θα ήταν χρήσιμο ένα νέο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό. Πολλές από τις ελληνικές θέσεις βρήκαν θετική ανταπόκριση από τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης της κρίσης από την Ε.Ε.

Η Ελλάδα συνυπέγραψε μαζί με άλλες οκτώ χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Ρουμανία, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρος, Βουλγαρία και Πορτογαλία) κοινή θέση, η οποία προωθήθηκε από την Ισπανία και στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι είναι επείγον η Ευρωπαϊκή Ενωση να υποστηρίξει, μέσω του προγράμματος SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και μέσω του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τη στρατηγική διατήρησης των παραγωγικών δομών και της απασχόλησης στην τουριστική βιομηχανία καθ’ όλη τη διά-ρκεια της κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή