«Επεσε από τα σύννεφα» ο Ντόναλντ Τραμπ

«Επεσε από τα σύννεφα» ο Ντόναλντ Τραμπ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την απορία του εξέφρασε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί γιατί αυξήθηκαν οι κλήσεις σε τηλεφωνικές γραμμές εκτάκτου ανάγκης, μετά τη «σύστασή» του για έγχυση απολυμαντικών ουσιών, όπως χλωρίνη, στο αίμα ανθρώπων που θέλουν να προστατευθούν από τον κορωνοϊό. Κυβερνήτες πολιτειών, όπως το Μίσιγκαν και το Μέριλαντ, κατηγόρησαν τον Τραμπ την Κυριακή για την αύξηση τέτοιων κλήσεων.

Υστερα από την έντονη κριτική που δέχθηκε, ο Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του ήταν «σαρκασμός». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Δευτέρας, δημοσιογράφοι επισήμαναν στον Τραμπ ότι η τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης του Μέριλαντ δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις τις τελευταίες ημέρες από πολίτες οι οποίοι αναζητούσαν συμβουλές για την κατάποση απολυμαντικών υγρών. «Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί αυξήθηκαν οι κλήσεις», είπε ο Τραμπ.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης τη Δευτέρα, η οποία είχε ακυρωθεί αρχικά, για να πραγματοποιηθεί εντέλει εξαιτίας της επιμονής του προέδρου, ο Τραμπ επετέθη εκ νέου κατά της Κίνας, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του έχει εγκαινιάσει «σοβαρή έρευνα» γύρω από τη διαχείριση του ξεσπάσματος της επιδημίας του κορωνοϊού από το Πεκίνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ουάσιγκτον θα ζητήσει χρηματικές αποζημιώσεις από την Κίνα. «Είμαστε δυσαρεστημένοι με την Κίνα. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να έχει σταματήσει την επιδημία στην πηγή της, χωρίς να έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Εξετάζουμε το θέμα της αποζημίωσης. Γερμανική εφημερίδα έκανε λόγο για 165 δισ. δολάρια αποζημίωση. Πιστεύω ότι το ποσό θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Με οξύ ύφος απάντησε χθες το υπουργείο Εξωτερικών του Πεκίνου, κατηγορώντας τον πρόεδρο Τραμπ για «κατάφωρα ψεύδη» και για απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Την ίδια ώρα, αυστηρό μήνυμα στους πολίτες της Καλιφόρνιας απηύθυνε χθες ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών από τις γεμάτες κόσμο παραλίες των κομητειών Βεντούρα και Οραντζ στο Λος Αντζελες, με τους λουόμενους να αδιαφορούν για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Οι εικόνες αυτές αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ικανές να ακυρώσουν τις μέχρι στιγμής προσπάθειές μας», είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης. Αντίθετη τακτική ακολουθούν άλλοι κυβερνήτες, όπως ο Ρεπουμπλικανός Μπράιαν Κεμπ στην Τζόρτζια και ο επίσης Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Αμποτ, οι οποίοι επέτρεψαν αυτή την εβδομάδα τη λειτουργία πολλών κατηγοριών καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή