Πρεμιέρα τη Δευτέρα για την 7η αξιολόγηση – Ποια τα «αγκάθια»

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για την 7η αξιολόγηση – Ποια τα «αγκάθια»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα η 7η αξιολόγηση, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας, με τους θεσμούς να επικοινωνούν με την Αθήνα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αρχικά οι συνομιλίες θα είναι με τα τεχνικά κλιμάκια και στα μέσα Ιουλίου με τους επικεφαλής των θεσμών.

Τα κυριότερα θέματα αυτής της αξιολόγησης είναι η πρώτη κατοικία και ειδικότερα το νέο πτωχευτικό δίκαιο και η προστασία των πληγέντων από τον κορωνοϊό, καθώς και η καθυστέρηση στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μεγάλο «αγκάθι» στις συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς αποτελεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, με το υπάρχον καθεστώς να λήγει στο τέλος του μήνα, ωστόσο δεν αναμένεται κρίση, καθώς η αξιολόγηση δεν συνδέεται με εκταμιεύσεις κερδών από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων από κεντρικές τράπεζες (SNP’s & ANFA’s).

Η έκθεση των θεσμών αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ μεγαλύτερο «ενδιαφέρον» θα έχει η επόμενη αξιολόγηση κατά την οποία θα επεξεργαστούν και όλα τα δεδομένα για την οικονομία και το δημοσιονομικό κόστος από την πανδημία του κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή