Συμφωνία TUI – Ελλάδας για επέκταση της σεζόν

Συμφωνία TUI – Ελλάδας για επέκταση της σεζόν

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού υπέγραψαν την Τρίτη στην Κω, όπου και προσγειώθηκε το πρώτο αεροσκάφος του γερμανικού tour operator, ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Sebastian Ebel, μέλος του Executive Board του ομίλου TUI. Με τη συμφωνία τίθεται ως κοινός στόχος να έρθει φέτος στην Ελλάδα τουλάχιστον το 50% των τουριστών τους οποίους είχε φέρει η TUI το 2019 (3 εκατ. πέρυσι). Η επιδίωξη του στόχου θα γίνει μέσω της συνδιαφήμισης. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η TUI θα συνεργαστεί σε αυτή τη βάση. Παράλληλα, σχεδιάζονται κοινές δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών.

Ο Sebastian Ebel σημείωσε πως «η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος, ξεχωριστός και φιλόξενος προορισμός διακοπών για όλη την Ευρώπη και ιδίως για τους Γερμανούς. Φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα. Προσωπικά θα απογοητευθώ αν πετύχουμε μόνο το 50% της περυσινής περιόδου.

Είμαι βέβαιος πως το 2020 θα καταφέρουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο. Να έρθουν, δηλαδή, τουρίστες στην Ελλάδα και μετά το καλοκαίρι. Δουλέψαμε σκληρά και είχαμε συνεχείς επαφές με το υπουργείο Τουρισμού, ώστε να διασφαλίσουμε την ισορροπία μεταξύ μιας πολύ καλής εμπειρίας διακοπών και μιας ασφαλούς εμπειρίας». Οι δύο πλευρές βρέθηκαν στην Κω, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της TUI και της Bild, οι οποίες από κοινού προσέφεραν μία εβδομάδα δωρεάν διακοπών σε ιατρικό προσωπικό από τη Γερμανία, το οποίο έδωσε τη μάχη κατά του κορωνοϊού στην πρώτη γραμμή. Η απευθείας πτήση από το Αννόβερο προς την Κω έγινε με ειδική άδεια, δύο ημέρες πριν από την άρση των απαγορεύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή