Στην τελική ευθεία το σχέδιο κοινωφελούς εργασίας για 36.500 θέσεις

Στην τελική ευθεία το σχέδιο κοινωφελούς εργασίας για 36.500 θέσεις

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τελικό στάδιο εισέρχεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 θέσεις εργασίας 8μηνης απασχόλησης σε δήμους, περιφέρειες, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας περιφερειών και υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων, καθώς την Πέμπτη αναρτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων και ο προσωρινός πίνακας αποκλειομένων από το πρόγραμμα.

Οι πίνακες είναι ανηρτημένοι στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr και από σήμερα Παρασκευή, στις 11 το πρωί, οι άνεργοι μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους καθώς και συνημμένα τυχόν απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η  διαδικασία θα παραμείνει ανοικτή έως την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 2 μετά το μεσημέρι.

Μάλιστα, από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν φαίνεται ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα έφθασαν τις 176.731, για 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης, γεγονός που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος της ανεργίας.

Προσοχή. Οι αιτιολογημένες ενστάσεις πρέπει να γίνουν αποκλειστικώς ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο www.oaed.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική ένσταση, οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο κέντρο προώθησης απασχόλησης (ΚΠΑ2), μέχρι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 14.00, προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις του αρμόδιου ΚΠΑ2, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη δημόσια πρόσκληση.

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ δημόσιας πρόσκλησης.

Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους επιβλέποντες φορείς ή/και στις υπηρεσίες τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της δημόσιας πρόσκλησης Νο 4/2020.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

• Από το μητρώο τους, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (eServices IIS) του ΟΑΕΔ στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους ή

• Από τον προσωρινό πίνακα κατάταξης ανέργων με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και, σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για τον λόγο που αποκλείστηκαν, από τον προσωρινό πίνακα αποκλειομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή