Μάσκες 100% ελληνικές από τη Larisa Face Cover

Μάσκες 100% ελληνικές από τη Larisa Face Cover

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 11,5 εκατ. προχωράει η βιομηχανία παραγωγής χειρουργικών μασκών μιας χρήσης Larisa Face Cover, αναπτύσσοντας τη νέα βιομηχανική μονάδα στη ΒΙΠΕ Λάρισας, η οποία θα είναι έτοιμη προς τα μέσα Αυγούστου. Η εταιρεία Larisa Face Cover, η οποία συστάθηκε σε διάστημα μόλις 25 ημερών εν μέσω lockdown από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Lariplast Γιάννη Τσερέπα και τον πρόεδρο και CEO του ομίλου Animus Αχιλλέα Νταβέλη, αναπτύσσει ένα εργοστάσιο πλήρως καθετοποιημένο, έκτασης 6.000 τ.μ., το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να παράγει και την πρώτη ύλη των χειρουργικών μασκών, το μελ μπλον. Πρόκειται για το πιο βασικό συστατικό της –υλικό που χρησιμοποιείται και σε άλλα προϊόντα, όπως οι σερβιέτες και οι πάνες– μέσω του οποίου δημιουργείται το φίλτρο προστασίας της μάσκας. Οπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, υπάρχουν 4 εργοστάσια παραγωγής μελ μπλον σε όλη την Ευρώπη μέχρι στιγμής, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα η εισαγωγή του δεν ήταν καθόλου εύκολη διαδικασία. Με την παραγωγή της πρώτης ύλης –αναφέρει η διοίκηση– η Larisa Face Cover θεωρείται η μοναδική πλήρως καθετοποιημένη μονάδα στην Ευρώπη, η οποία θα συνεχίζει να παράγει μάσκες τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό, δημιουργώντας συνολικά 95 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τέλη Αυγούστου θα μπορεί να παράγει 60 εκατ. μηνιαίως, από 9 εκατ. μηνιαίως που ήταν η αρχική παραγωγή της. Επίσης, εκτός από τις χειρουργικές μάσκες τύπου II και ΙΙR με ασφάλεια φίλτρου άνω του 98%, η μονάδα θα παράγει και χειρουργικές μάσκες τύπου I, οι οποίες τώρα εισάγονται από την Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία συστάθηκε στα τέλη Μαρτίου, κυριολεκτικά εκ του μηδενός, εγκαινιάζοντας την είσοδό της σε έναν κλάδο στον οποίο η χώρα μας δεν είχε καθόλου παρουσία. Αυτό επιτεύχθηκε με την αγορά δύο μονάδων παραγωγής από την Ασία, οι οποίες μπορούσαν να παράγουν 300.000 μάσκες ημερησίως ή περίπου 9 εκατ. τον μήνα. Αυτές τοποθετήθηκαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος στο εσωτερικό της Lariplast και τέθηκαν σε λειτουργία τον Απρίλιο. Το αρχικό ποσό της επένδυσης ήταν στα 3 εκατ. ευρώ φθάνοντας τώρα τα 11,5 εκατ.

Σημαντική εξέλιξη για την αναπτυξιακή πορεία της νεοσύστατης εταιρείας είναι και η είσοδος του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Chipita στο μετοχικό κεφάλαιο της Larisa Face Cover, στον οποίο πλέον ανήκει το 5%. Επίσης, από 47,5% ελέγχουν ο κ. Τσερέπας και ο κ. Νταβέλης. Οσον αφορά τις τιμές των μασκών στη χώρα μας, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ότι αυτές έχουν μειωθεί αισθητά και έχουν φθάσει να πωλούνται στα περίπου 40 λεπτά. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να μειωθούν στο μισό, όταν τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο της εταιρείας. Τέλος, σύμφωνα με τη διοίκηση, η ζήτηση για χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης έχει το τελευταίο διάστημα μειωθεί σημαντικά στην Ελλάδα σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου αυτή εξακολουθεί να είναι σημαντικά αυξημένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή