Διεύρυναν το έλλειμμα οι φυσικές καταστροφές

Διεύρυναν το έλλειμμα οι φυσικές καταστροφές

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φυσικές καταστροφές κατά τους πρώτους μήνες της χρονιάς αύξησαν το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού κατά μία ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Πάντως, ο στόχος για την ανάπτυξη διατηρείται στο 3,8%, ενώ θεωρείται εφικτός ο στόχος μείωσης του πληθωρισμού στο 2,5% στο τέλος του έτους.

Ο πληθωρισμός, σύμφωνα με την έκθεση, θα επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες και εκτιμάται ότι στο τέλος του χρόνου θα περιοριστεί μεταξύ 2,5% με 3,0%, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της διαφοράς σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Βέβαια, οι αισιόδοξες εκτιμήσεις τελούν υπό τη βασική προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει προς την αντιπληθωριστική κατεύθυνση και η τιμολογιακή πολιτική των επιχειρήσεων και κυρίως των κρατικών. Στο πρώτο τρίμηνο του 2003 ο ρυθμός ανάπτυξης παρουσιάζει αύξηση 4,3%, η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα αυξάνεται με ρυθμούς 17,2% τον Μάρτιο και ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Μάιο ανακάμπτει στις 100,9 μονάδες από 100,7 τον περασμένο Απρίλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή