Δύο νοσοκομεία κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων του IKA

Δύο νοσοκομεία κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων του IKA

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλό βαθμό ικανοποίησης εξέφρασαν οι ασφαλισμένοι του IKA που μετείχαν σε έρευνα του IOBE ως προς την παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου Βραχείας Νοσηλείας και του Ογκολογικού Νοσοκομείου IKA «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, που διεξήχθη για τέταρτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών και Κοινού (EPSI Raiting), ο βαθμός ικανοποίησης των ασφαλισμένων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των εξωτερικών ιατρείων των δύο νοσοκομείων είναι 79,41 και 74,15. O βαθμός ικανοποίησης θεωρείται παρόμοιος ή και μεγαλύτερος από την ικανοποίηση των πελατών ή του κοινού, άλλων κλάδων της οικονομίας με ιδιαίτερα μεγάλο ανταγωνισμό (όπως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) και σημαντικά μεγαλύτερος από τους αντίστοιχους δείκτες των δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων της Σουηδίας και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ασφαλισμένοι επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία με χαμηλές προσδοκίες για την ποιότητα περίθαλψης και υπηρεσιών που θα συναντούσαν. Ωστόσο, η ποιότητα που συνάντησαν ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες τους, με αποτέλεσμα όχι μόνο τη μεγιστοποίηση της ικανοποίησης αλλά και των δεικτών «Πίστης» και «Αφοσίωσης» στα συγκεκριμένα νοσοκομεία (με βαθμούς 84,43 και 81,37 αντίστοιχα).

Στα ιδια θετικά επίπεδα ήταν και τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε το IOBE κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του περασμένου Μαΐου με θέμα την ικανοποίηση των εργοδοτών μετά την εφαρμογή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης σε δείγμα 500 εργοδοτών στο σύνολο της χώρας.

Τα συμπεράσματα ανακοινώθηκαν χθες από τον διοικητή του IKA κ. M. Νεκτάριο και την υποδιοικητή κ. Εύη Χατζηανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή