Αύξηση που προσεγγίζει 50% εμφανίζουν οι πληρωμές του ΠΔΕ στο τέλος Ιουνίου

Αύξηση που προσεγγίζει 50% εμφανίζουν οι πληρωμές του ΠΔΕ στο τέλος Ιουνίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 3,3 δισ. ευρώ ανήλθαν οι πληρωμές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στο α΄ εξάμηνο του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Πάχτας.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι πληρωμές του Ιουνίου 2003 ανήλθαν σε 646,5 εκατ. ευρώ. Οι πληρωμές του ΠΔΕ στο τέλος Ιουνίου εμφανίζουν αύξηση που προσεγγίζει το 50% σε σχέση με τις πληρωμές που είχαν καταγραφεί στο τέλος Ιουνίου 2002 και ήταν 2.269 εκατ. ευρώ. Οι πληρωμές του ΠΔΕ για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα του Γ΄ ΚΠΣ ανήλθαν στις 30/6/2003 σε 1.457 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας το 27% του εγκεκριμένου ορίου πληρωμών του ΠΔΕ. Αντίθετα, οι πληρωμές του εθνικού σκέλους ανήλθαν σε 1.926 εκατ. ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο 58% του εγκεκριμένου ορίου πληρωμών και κατευθύνθηκαν σε έργα που σχετίζονται με την Ολυμπιάδα του 2004.

Με δήλωσή του ο υφυπουργός κ. Χρήστος Πάχτας τόνισε ότι φέτος υλοποιείται το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στη χώρα μας, μέσω του οποίου θα διοχετευθούν στην οικονομία πόροι ύψους 9 δισ. ευρώ περίπου.

Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο περίπου 700 εκατ. ευρώ, κατευθύνονται κάθε μήνα σε χιλιάδες έργα και δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα και σε κάθε τομέα δραστηριότητας, στηρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διατήρηση του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή