Οικονομικό διαπολιτιστικό πρόγραμμα μεταξύ Ε.Ε. και Ινδίας

Οικονομικό διαπολιτιστικό πρόγραμμα μεταξύ Ε.Ε. και Ινδίας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί έργα (B7-3010, Κανονισμός ALA) για την προώθηση της διαπολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Ινδίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στόχος του προγράμματος είναι: Η σύσφιγξη και η βελτίωση των σχέσεων της κοινωνίας των πολιτών των δύο μερών και η διαπολιτιστική συνεργασία μεταξύ της Ινδίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσω της εντατικοποίησης του διαλόγου, της ανταλλαγής πληροφοριών και της δημιουργίας δικτύων. Με τον τρόπο αυτό, θα συμβάλει στο να γίνει περισσότερο γνωστή η Ινδία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Ινδία.

Θεματικές προτεραιότητες: Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Τεχνολογίες Επικοικωνίας και Πολιτισμός. Επιχειρηματική Δικτύωση. Συνεργασία Πανεπιστημίων και μελέτες. Πολιτιστική διαφοροποίηση και κληρονομιά. Προώθηση της ισότητας των δύο φύλων. Περιβάλλον. Περιφερειακή ολοκλήρωση. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν προτάσεις: Οργανισμοί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και να είναι, μεταξύ άλλων: Οργανώσεις μέσων ενημέρωσης ή πολιτιστικές, ιδρύματα, ενώσεις οργανώσεων που αναπτύσσουν δραστηριότητες στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, ιδρύματα επιμόρφωσης στον τομέα των μέσων ενημέρωσης κ.λπ. Εμπορικά επιμελητήρια, ενώσεις ΜΜΕ, εμπορικές και επαγγελματικές συνομοσπονδίες, βιομηχανικές συνομοσπονδίες, υπηρεσίες προώθησης του εμπορίου, κ.λπ. Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ή τμήματα αυτών) και ιδιωτικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ελάχιστη περίοδος από την ίδρυσή τους πέντε έτη), αναγνωρισμένα και των οποίων το πτυχίο είναι διαπιστευμένο από την αρμόδια εθνική αρχή της οικείας χώρας. Τα έργα πρέπει να έχουν διακρατικό χαρακτήρα, δηλαδή πρέπει να συμμετέχουν οργανισμοί που προέρχονται από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τουλάχιστον ένας οργανισμός από την Ινδία. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί πρέπει να έχουν την έδρα τους και να είναι νόμιμα εγκατεστημένοι στην Ινδία ή σε ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (βλέπε τις χώρες κατωτέρω).

Γεωγραφική περιοχή: Η Ινδία και τα 15 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία).

Οροι χρηματοδότησης: Το ποσοστό επιδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) φθάνει μέχρι το 80% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου. Το ελάχιστο ποσό της επιδότησης της Ε.Ε. είναι 250.000 ευρώ και το μέγιστο ποσό της επιδότησης της Ε.Ε. είναι 500.000 ευρώ, ανά έργο.

Επιλέξιμες ενέργειες: Κατάρτιση, ανταλλαγές. Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφοριών, μεταφορά τεχνογνωσίας και εφαρμοσμένη έρευνα. Σεμινάρια, συνέδρια, σεμινάρια εργασίας, εκθέσεις, διαλέξεις, πολιτιστικά γεγονότα. Παραγωγή, προώθηση και διανομή έντυπου, ηλεκτρονικού και οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεων. Δημιουργία και/ή ενίσχυση κοινών κέντρων τεκμηρίωσης και διατήρηση και βελτίωση αρχείων. Πραγματοποίηση συγκριτικών μελετών.

Χρονική διάρκεια: H μέγιστη διάρκεια του έργου είναι 36 μήνες και η ελάχιστη διάρκεια 12 μήνες. Προθεσμία υποβολής: Οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2003.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή