ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταολυμπιακές χρήσεις Ολυμπιακών Ακινήτων

Μορφοποιείται σταδιακά το επιχειρησιακό σχέδιο της «Ολυμπιακά Ακίνητα A.E.», της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διαχείριση των Ολυμπιακών Ακινήτων (14 συνολικά εγκαταστάσεις) μετά το πέρας των Αγώνων. O πρόεδρος της εταιρείας κ. K. Καρτάλης ανέφερε ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβούλου αξιοποίησης και διαχείρισης των ακινήτων. Προς το παρόν, η εταιρεία έχει καταλήξει σε τρεις επιμέρους κατηγορίες ακινήτων. H πρώτη αφορά εκείνα που θα παραμείνουν υπό αυστηρώς κρατική διαχείριση (π.χ. ΣΕΦ, OAKA) υπό την ΓΓΑ. H δεύτερη αφορά τα μικτά έργα (π.χ. Κλειστό Γυμναστήριο Παιανίας) όπου μετά την Ολυμπιάδα, θα συμμετέχουν, στο πλαίσιο ανώνυμων εταιρειών, τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και οι ομοσπονδίες των αθλημάτων, σε μία προσπάθεια απεξάρτησής τους από την κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών τους. H τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει πέντε ακίνητα, όπου έχουν προκριθεί για τη συμμετοχή ιδιωτών, με τη μορφή συμβάσεων παραχώρησης εκμετάλλευσης. O σύμβουλος που θα προσληφθεί θα έχει κυρίως το ρόλο να σχεδιάσει την εκμετάλλευση αυτών ακριβώς των εγκαταστάσεων. Τέτοια ακίνητα είναι π.χ. το Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο στο Μαρούσι, όπου ήδη παραδίδεται μελέτη για τη μελλοντική εμπορική εκμετάλλευσή του. Το εν λόγω ακίνητο περιλαμβάνει εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια 70.000 τ.μ., ενώ μαζί με τα υπόγεια το κτίριο είναι 130.000 τ.μ. Σύμφωνα με τη μελέτη, αναμένεται να διαμορφωθεί ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων για τη διεξαγωγή συνεδρίων, εκθέσεων και αντίστοιχων χρήσεων.

Μεγαλύτερη η 9η διεθνής Μapic

Μεγαλώνει σε διαστάσεις η 9η Ετήσια Διεθνής Εκθεση Mapic, η οποία διεξάγεται στις Κάννες και φέτος πρόκειται να λάβει χώρα κατά το διάστημα από 19 έως 21 Νοεμβρίου. Η Mapic, σε αντίθεση με την ακόμη μεγαλύτερη Mipim (διοργανώνονται από τον ίδιο φορέα), απευθύνεται κατά βάση στους λιανεμπόρους, προκειμένου να βρουν τις καλύτερες ευκαιρίες από την αγορά του real estate όσον αφορά εμπορικά κέντρα, κέντρα πόλεων, σταθμούς τρένου, αεροδρόμια και πόλεις. Μεταξύ των νέων εκθετών της φετινής Mapic θα είναι νέες εταιρείες από την Κεντροανατολική Ευρώπη, όπως η Real Spectrum από την Τσεχία ή η EMCT από τη βαλκανική αγορά και ειδικότερα τη Ρουμανία. Πρόκειται για εταιρείες ανάπτυξης εμπορικών κέντρων, που παρουσιάζουν τα τελευταία τους έργα. Αντίστοιχα, μεταξύ των δήμων που εμφανίζονται περιλαμβάνονται πόλεις όπως η Πράγα, η Λιλ, η Μασσαλία, η Λυών και η Μιλούζ. Οπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, κατά τη φετινή Mapic εντοπίζεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον και από εταιρείες του κλάδου του franchise, καθώς, μεταξύ άλλων, θα έχει παρουσία η Γαλλική Ενωση του Franchise, ενώ μεταξύ των εταιρειών του κλάδου θα περιλαμβάνεται η Carrefour.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή