Αισιοδοξία EOT για την έλευση Βρετανών τουριστών

Αισιοδοξία EOT για την έλευση Βρετανών τουριστών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον των Βρετανών τουριστών προς όλους τους κύριους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γεγονός που κάνει τον EOT να αισιοδοξεί πως η εφετινή χρονιά δεν θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της A.C. Nielsen, οι κρατήσεις Βρετανών τουριστών έφθασαν το μήνα Ιούνιο στις 237.723 έναντι 194.262 τον αντίστοιχο μήνα του 2002, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 22%. Συνολικά μέχρι το τέλος Ιουνίου, η Ελλάδα βρέθηκε στα επίπεδο της περυσινής χρονιάς, μιας επίσης δύσκολης χρονιάς κατά την οποία η συνολική εξερχόμενη κίνηση προς κάθε προορισμό παρουσίασε μείωση κατά 6%.

Με βάση τα στοιχεία της A.C. Nielsen, μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις Βρετανών τουριστών παρατηρείται επίσης προς Κύπρο (36%), Ιταλία (36%), Ισπανία / ενδοχώρα (32%), Πορτογαλία (17%), Φλώριδα (47%) και Καραϊβική (20%). Μειωμένες ήταν οι κρατήσεις προς τις Βαλεαρίδες (-4%) και την Τυνησία (-11%). Συνολικά οι κρατήσεις από τη βρετανική αγορά τον Ιούνιο του 2003 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2002 ανήλθαν σε 1.128.147 απο 948.897, σημειώνοντας αύξηση κατά 19%.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο EOT πιστεύει ότι η αύξηση στις κρατήσεις οφείλεται κυρίως στην εντατικοποίηση της προβολής της χώρας το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου μέσω σχετικής καμπάνιας του Οργανισμού και προβλέπει ότι η χρονιά θα κλείσει στα περυσινά επίπεδα των τριών εκατομμυρίων Βρετανών, ίσως και με μια μικρή αύξηση κατά 0,5%. Σύμφωνα με τον EOT, έναν ξεχωριστό δυναμισμό δείχνει τελευταία η αγορά της Ιρλανδίας και προβλέπει ότι η εφετινή χρονιά θα κλείσει με αύξηση της τάξης του 10%, σπάζοντας το φράγμα των 100.000 κρατήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή