Ιστορικός συμβιβασμός για την απελευθέρωση της ενέργειας

Ιστορικός συμβιβασμός για την απελευθέρωση της ενέργειας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν ιστορικό συμβιβασμό επιλύεται το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλος, με μια αιφνιδιαστική κίνηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου συζητείται το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου για τη γεωθερμία, ανακοίνωσε ότι ικανοποιείται το αίτημα των ιδιωτών να αυξηθεί η ισχύς που θα αγοράζεται από τις νέες μονάδες, ενώ η ΔΕΗ που θα κατασκευάσει τη μονάδα Λαυρίου θα συμμετέχει ισότιμα στην αγορά από το 2007. Επίσης, η επιπλέον ισχύς που διαθέτει η ΔΕΗ θα τροφοδοτεί την αγορά σε καθορισμένη τιμή, χωρίς να έχει δυνατότητα να παρεμβαίνει στις τιμές της αγοράς.

Με τον τρόπο αυτό ικανοποιούνται μερικώς οι ιδιώτες επενδυτές αλλά και η διοίκηση της ΔΕΗ, που θα διατηρήσει τη δεσπόζουσα θέση της τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, θα κατασκευαστούν τέσσερις νέες μονάδες, που σημαίνει επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ, ενώ διασφαλίζεται η παροχή ρεύματος στην Αττική και στη Νότια Ελλάδα, τα ερχόμενα χρόνια. Μετά την εξέλιξη αυτή, θεωρείται βέβαιον ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα σταματήσει την απεργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή