Δάνεια 2 δισ. ευρώ δρομολογεί ο OTE

Δάνεια 2 δισ. ευρώ δρομολογεί ο OTE

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέα δάνεια, το ύψος των οποίων θα ξεπεράσει τα 2 δισ., ευρώ έχει δρομολογήσει ο OTE κυρίως για την αναχρηματοδότηση υφισταμένων δανείων, αλλά και για τη μετάθεση βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων στο μέλλον.

Αύριο, το Δ.Σ. του OTE καλείται να εγκρίνει τη σύναψη νέου κοινοπρακτικού δανείου ύψους 1 δισ. ευρώ, 5ετούς διάρκειας, για την αναχρηματοδότηση υποχρεώσεων του ομίλου του OTE. Εκτιμάται ότι το δάνειο αυτό θα εκταμιευθεί το φθινόπωρο, καλύπτοντας μεταξύ των άλλων και τη χρηματοδότηση του Hellas Sat.

Δορυφορική επένδυση

Ηδη, ζητείται από το Δ.Σ. του OTE η παράταση, μέχρι τον Σεπτέμβριο, της ισχύος του βραχυπρόθεσμου δανείου, ύψους 104 εκατ. δολαρίων που έχει χορηγηθεί για τις ανάγκες χρηματοδότησης και εκτόξευσης του δορυφόρου. (Οι θεσμικοί επενδυτές, πάντως, ρωτούν και ξαναρωτούν σε ποιο επενδυτικό πρόγραμμα του OTE έχει καταχωρισθεί η δορυφορική επένδυση του Οργανισμού του και η λεόντειος συμμετοχή του στον Hellas Sat, με ποσοστό που αγγίζει το 85% από το αρχικώς προβλεφθέν 20%).

Ενα δεύτερο δάνειο του OTE, αυτή τη φορά ομολογιακό, βρίσκεται στη φάση των παρουσιάσεων στους επενδυτές. Πρόκειται για δεκαετή έκδοση MT(Medium Term Notes) του OTE, το ύψος της οποίας θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, ενώ οι όροι τους θα προσδιοριστούν από τις συνθήκες της κεφαλαιαγοράς.

Βεβαίως, ο OTE ξεκινά πια από δυσμενέστερη θέση, αφού, τόσο οι Moody’s όσο και η S&P έχουν υποβαθμίσει την πιστοληπτική του ικανότητα σε A – Σταθερό / BAA1 Σταθερό. Αυτό σημαίνει ακριβότερο δανεικό χρήμα.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του OTE, η OTE PLC με την εγγύηση του Οργανισμού δίδει εντολή στις τράπεζες: Citigroup, Credit Suisse First Boston, Deutsche Bank, MorgaStanley και Εθνική Τράπεζα να αναλάβουν από κοινού (joint bookrunners) την επερχόμενη έκδοση σε ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 30/6/2003 οι δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου OTE άγγιξαν τα 3,2 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή