Οι δοκιμαστικές διοργανώσεις ανησυχούν τη ΔΟΕ

Οι δοκιμαστικές διοργανώσεις ανησυχούν τη ΔΟΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις συνήθεις επιφυλάξεις για ορισμένα από τα ολυμπιακά έργα ολοκληρώθηκε χθες ο τεχνικός έλεγχος της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το κλιμάκιο της ΔΟΕ, που βρισκόταν στην Αθήνα από τη Δευτέρα, επισκέφθηκε αρκετά από τα έργα και ο προβληματισμός εστιάζεται στο αν οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες για τις δοκιμαστικές διοργανώσεις του πρώτου τετραμήνου του 2004. H γενική εντύπωση είναι ότι τα έργα, έστω και με εξαιρετικά ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, θα παραδοθούν για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων τον επόμενο Αύγουστο.

Σε διαφορετική μοίρα βρίσκεται, κατά τα στελέχη της ΔΟΕ, το Στάδιο Καραϊσκάκη καθώς εκφράζονται επιφυλάξεις για αν θα είναι έτοιμο προκειμένου να φιλοξενήσει το τουρνουά και τον τελικό του ποδοσφαίρου της Ολυμπιάδας. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση του Ολυμπιακού επαναλαμβάνουν, πάντως, τις διαβεβαιώσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες το στάδιο θα παραδοθεί εγκαίρως.

Αμφιβάλλουν…

Στην κατηγορία των έργων για τα οποία υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα είναι ολοκληρωμένα κατά την περίοδο των δοκιμαστικών διοργανώσεων (test events), εντάσσονται τα γήπεδα του Ελληνικού, οι εγκαταστάσεις κανόε-καγιάκ και σλάλομ, αλλά και το Ολυμπιακό Στάδιο. Ειδικά για το τελευταίο, απαιτείται υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να τοποθετηθούν οι στέγες στο OAKA και στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, με βάση τη μελέτη του Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα.

Περισσότερα στοιχεία ζήτησαν τα στελέχη της ΔΟΕ για τη λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου και τον τρόπο με τον οποίο θα συνδυάζονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή