Τεχνικη Αναλυση

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη θεώρηση ότι η αντίσταση του Γενικού Δείκτη θα «πραγματοποιείτο» στην περιοχή των 2.090 έως 2.100 μονάδων, έκλεινε το άρθρο μας, την προηγούμενη Παρασκευή. H επιβεβαίωση, και συνεπώς η επιτυχία της θεώρησής μας, έγινε ορατή «τοις πάσι», κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπου ο Γενικός Δείκτης έφθασε ακριβώς στα ανωτέρω οριζόμενα εκ της τεχνικής ανάλυσης επίπεδα. Πιστοποιείται λοιπόν πλήρως η άποψη που «εκφράζαμε» από τα τέλη Μαρτίου, όταν ο σχηματισμός διπλής βάσης (στα σημεία 1 και 2) έδωσε την έναρξη της ανόδου.

Η καθαρά πτωτική πορεία πριν από τον προαναφερθέντα σχηματισμό, με την εικόνα όπου δημιουργήθηκαν οι δύο βάσεις, έδωσε το πρώτο σήμα για «ανοδικούς ορίζοντες» όπως συγκεκριμένα είχαμε εκφράσει από τότε.

Ετσι «είδαμε» τη δημιουργία του πρώτου «ανοδικού ορίζοντα», έως την E7, που ταυτιζόταν ακριβώς με την ευθεία Z1. Κατόπιν ακολούθησε διόρθωση (εντός των K-K1), για να ορισθεί δεύτερος «ανοδικός ορίζοντας» B-B1, μαζί βέβαια με την αναμενόμενη διόρθωση εντός των K2-K3. Από το σημείο εκείνο μετά τη δεύτερη διόρθωση του Γενικού Δείκτη εντός του ανωτέρω patteA-A1 και B-B1, συνεχίσθηκε η νέα ανοδική κίνηση που τώρα διανύουμε.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν τα πράγματα αναλυτικότερα και με τη βοήθεια του διαγράμματός μας. Κατά την ημέρα την οποία δημιουργήθηκε η δεύτερη βάση (2) στα τέλη Μαρτίου, η καμπύλη του Γενικού Δείκτη εντάχθηκε πλήρως εντός του μεγάλου ανοδικού καναλιού 2-21, με αντίστοιχη ευθεία στήριξης και αντίστασης.

Η ισχυρή αυτή δυναμική που προσέδωσε ο τεχνικός σχηματισμός, έκανε τον Γενικό Δείκτη να υπερβεί εύκολα την προηγούμενη κορυφή στο σημείο X. H διορθωτική κίνηση που ακολούθησε στο μικρό κανάλι K-K1, έδωσε τεχνικά σήμα ότι θα υπερβούμε και την προηγούμενη κορυφή X1 και διά τούτο αναφερθήκαμε με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα ότι θα ατενίζουμε ανοδικούς ορίζοντες. Οι τεχνικοί σχηματισμοί λειτούργησαν πλήρως, και τώρα ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να κινείται εντός του ανοδικού καναλιού Z-Z1, ξεκινώντας από τις περίπου 1.480 μονάδες ώς την περιοχή των 2.100, σε αυτό το γρήγορο χρονικό διάστημα, θεωρούμε ότι η «εικόνα» αυτή θα συνεχισθεί, δηλαδή ο Δείκτης θα συνεχίζει να κινείται εκτός του Z-Z1. Ως πρώτη περιοχή στήριξης (συνεπώς και διόρθωσης) υφίσταται στην περιοχή των 1.990-1.980± μονάδων, με ισχυρή την ευθεία Z. Αντιθέτως περιοχή αντίστασης εξακολουθεί να παρέχει η τμήση των Z1 και E7 στην περιοχή των 2.130 μονάδων.

(1) O κ. Σταύρος Αντ. Αλεβίζος είναι Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής – Σύμβουλος Επενδύσεων, Τραπεζικής Χρηματιστηριακής. Τηλ. 6942-080.291.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή