Πετραλιά: Απαράδεκτη η μεταβίβαση ολυμπιακών εγκαταστάσεων στα ETA

Πετραλιά: Απαράδεκτη η μεταβίβαση ολυμπιακών εγκαταστάσεων στα ETA

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα ερώτησή της η τομεάρχης Ολυμπιακών Αγώνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά επανέρχεται στο γνωστό σχέδιο μεταβίβασης τμημάτων των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» (ETA), προκειμένου στη συνέχεια να παραχωρηθούν σε ιδιώτες.

Στην ερώτηση που κατέθεσε η κ. Πετραλιά, υποστηρίζεται ότι πληροφορίες αναφέρουν πως η ETA προτίθεται να αποκτήσει: α) Τις υπό κατασκευήν εγκαταστάσεις στο Φαληρικό Δέλτα, δηλαδή μαρίνα 200 θέσεων, το Αquarium και δεκάδες κέντρα αναψυχής, β) τα δύο κτίρια του Κέντρου Γραπτού Τύπου και Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι και γ) τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, έναντι τιμήματος 300 εκατ. ευρώ.

η συναλλαγή

Η βουλευτής της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι, «δεδομένου ότι μόνο η κατασκευή (όχι το οικόπεδο) του ενός μόνο κτιρίου, του ραδιοτηλεοπτικού κέντρου (IBC), θα στοιχίσει τουλάχιστον 123.800.000 ευρώ, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η συναλλαγή αυτή, εάν πραγματοποιηθεί, θα είναι απαράδεκτη και οικονομικά καταστροφική για τα συμφέροντα του Δημοσίου!»

Οι αρμόδιοι υπουργοί ερωτώνται αν γνωρίζουν τις παραπάνω καταγγελίες, αλλά και για τη νομική διαδικασία με την οποία μπορεί να γίνει η «μεταβίβαση» της δημόσιας περιουσίας στην εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.» και ποιο θα είναι το τελικό τίμημα.

Επιπλέον, ζητούνται περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο η ETA θα μεταβιβάσει τη χρήση ή την κυριότητα των ανωτέρω περιουσιακών στοιχείων σε τρίτους, αλλά και για το αν τα 300 εκατ. ευρώ που θα πάρει η κυβέρνηση θα κληθούν να καλύψουν την «τρύπα» στη χρηματοδότηση των ολυμπιακών έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή